Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Το «φεστιβάλ» του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου



Όταν ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου – Αντιπάρου ζητούσε από τον Μητροπολίτη μας την επαναφορά του εθίμου της πρωινής λιτάνευσης το Δεκαπενταύγουστο, ήταν συνεπής με το λαϊκό αίσθημα των κατοίκων της Παροικιάς.

Άλλωστε είχε προηγηθεί η συλλογή χιλίων και πλέον υπογραφών με πρωτεργάτη τον αείμνηστο Νικόλαο Κρίσπη που απευθύνονταν με σχετικό υπόμνημα στον μακαριστό Αμβρόσιο.

Ο ίδιος σύλλογος, με τις συνεχείς παρεμβάσεις του προς το Δήμο, κατόρθωσε να καταργήσει το έθιμο των μικροπωλητών, που έδιναν με την παρουσία τους ακόμα μεγαλύτερο χρώμα στο πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου.

Η φετινή εικόνα του «φεστιβάλ» που οργάνωσε ο σύλλογος στην πλατεία Μαντώς Μαυρογένους, χαρακτηρίστηκε από την περιορισμένη συμμετοχή καταστηματαρχών, από εκκωφαντική μουσική που αναστάτωσε τη γύρω περιοχή και από ελάχιστες εκδηλώσεις.

Προφανώς οι καταστηματάρχες του νησιού για δικούς τους λόγους δεν το στήριξαν και κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα συμβεί  και του χρόνου.

Η παρέα του Castello  προτείνει την κατάργησή του και την επαναφορά των μικροπωλητών στην περιοχή του καρνάγιου.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι της παρέας είναι και παππούδες που θα ήθελαν να πάρουν τα εγγόνια τους για μια πανηγυριώτικη βόλτα στο χώρο των μικροπωλητών. Και βέβαια δεν είναι οι μόνοι παππούδες που θα το επιθυμούσαν.


Η νέα δημοτική αρχή ας το έχει στα υπ΄όψιν  της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: