Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Κομποστοποίηση διατροφικών αποβλήτων στην Τήνο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εγκατάσταση κομποστοποιητή και  Εκδήλωση Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Τήνο σε συμφωνία με την Οδηγία Πλαίσιο για τα στερεά απόβλητα: Έναρξη ξεχωριστής συλλογής & κομποστοποίησης διατροφικών αποβλήτων στις περιοχές Πύργου και Όρμου Πανόρμου.

Τη Δευτέρα 28  Ιουλίου 2014 εγκαταστάθηκε στο χώρο του βιολογικού καθαρισμού Πανόρμου το μηχάνημα κομποστοποίησης, κάνοντας το πλέον ουσιαστικό βήμα προς την υιοθέτηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων στους οικισμούς της  Δημοτικής Ενότητας Πανόρμου.


 Παράλληλα στους οικισμούς Πύργου και Πανόρμου, τοποθετήθηκαν οι κάδοι με το καφέ χρώμα οι οποίοι θα υποδέχονται τα οργανικά απόβλητα των νοικοκυριών.

 Κατά αυτό τον τρόπο, τίθενται υψηλοί στόχοι ανακύκλωσης, καθώς με την εφαρμογή της ξεχωριστής συλλογής των υλικών συσκευασίας (χαρτί/χαρτόνι, πλαστικό, μέταλλο, γυαλί), σε συνδυασμό με την έναρξη ξεχωριστής συλλογής και κομποστοποίησης των διατροφικών αποβλήτων είναι δυνατό να επιτευχθεί ανακύκλωση πάνω από το 80% των απορριμμάτων που παράγονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: