Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Η "ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ CASTELLO" ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΤΟΥ ΒΕΛΕΝΤΖΕΙΟΥ


Κάθε πρωί γύρω στις 10, ένας ένας καταφθάνουν οι γνωστοί ως παρέα του Castello στο γνωστό στέκι τους για τον καφέ τους και τον καθημερινό τους σχολιασμό.

Βετεράνοι της ζωής όλοι, συνταξιούχοι που βλέπουν κάθε μήνα τη σύνταξή τους να λιγοστεύει, ενεργοί πολίτες με κρίση που σπάνια λαθεύει, είναι έτοιμοι να σχολιάσουν τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν στην Πάρο , αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα.

Σε μια από τις τελευταίες συναντήσεις τους, αντικείμενο της συζήτησης ήταν το υγειονομικό αεροσκάφος θέτοντας ερωτήματα που αφορούν το Βελέντζειο Ίδρυμα, αλλά και το Δήμο.

Αρχικά αναρωτήθηκαν εάν ήταν νόμιμη η αγορά του, που κόστισε περίπου 600.000 ευρώ, αφού στους σκοπούς του Ιδρύματος δεν αναγράφεται τίποτε περί αεροπλάνου.

Αναρωτήθηκαν  γιατί εδώ και δύο χρόνια το αεροπλάνο είναι καθηλωμένο στο έδαφος και πόσες είναι οι δαπάνες  του Ιδρύματος  για το διάστημα που δεν είναι σε λειτουργία.

Γιατί παραιτήθηκε πρόσφατα ο ταμίας του Ιδρύματος.

Γιατί δεν αναλαμβάνει την εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου του Κέντρου Υγείας και την αγορά ιατρικού εξοπλισμού που ζητούν οι γιατροί του.

Τι ποσά οφείλει στο Ίδρυμα η ιδιωτική κλινική που νοικιάζει το ακίνητό του στο Παγκράτι.

Πόσης χρονικής διάρκειας είναι η θητεία της Πρόεδρου.

Γιατί δεν γνωστοποιούνται οι συνεδριάσεις του.

Γιατί ο Δήμαρχος, που είναι μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου δεν ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα το Δημοτικό Συμβούλιο για τη δραστηριότητα του Ιδρύματος
.
Πολλά τα ερωτήματα και  αρκετά μεγάλη η συζήτηση  με διαφορετικές απόψεις και τοποθετήσεις.


 Στο τέλος όμως όλοι συμφώνησαν, ότι το Δ.Σ. του Ιδρύματος πρέπει να οργανώσει μια συγκέντρωση όλων των φορέων της Πάρου για να κάνει απολογισμό της δράσης του, να απαντήσει σε ερωτήματα και απορίες, αλλά και να ακούσει προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του, αν υφίσταται τέτοιο ζήτημα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος το ΄χει τούμπανο και μερικοί στον τόπο μας κρυφό καμάρι. Αλλά καλώς την δημογεροντία μας κι ας άργησε! Πολύ σωστά τα ερωτήματα κι άλλα αρκετά ακόμα .