Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ο Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε να μεταφερθεί η μονάδα αφαλάτωσης της Παροικιάς στη Μύκονο


Σύμφωνα με πληροφορίες μας, διασταυρωμένες από πολλές πηγές, ο Υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος ζήτησε από το Δήμαρχο Χρήστο Βλαχογιάννη  να μεταφερθεί η μονάδα αφαλάτωσης της Παροικιάς στη Μυκονο, εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος ύδρευσης που αντιμετωπίζει το νησί  λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης που παρουσιάζει.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Μάρκο Κωβαίο, ο οποίος τον παρέπεμψε στον εν ενεργεία, αφού εκείνος δεν έχει αναλάβει ακόμη.

Η Πάρος πληρώνει την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για την Παροικιά, αφού παρά τις επανειλημμένες πιέσεις του τότε προέδρου της ΔΕΥΑΠ  Στέλιου Φραγκούλη να προχωρήσει ο Δήμος στα συνοδευτικά  έργα ώστε να τεθεί σε λειτουργία η μονάδα, η δημοτική αρχή ουδέν έπραξε.

Ας σημειωθεί ότι εδώ και μερικά χρόνια ο κεντρικός αγωγός που μεταφέρει νερό στην Παροικιά εμφανίζει φραξίματα, τα οποία χρόνο με το χρόνο αυξάνουν με πιθανό ενδεχόμενο η πρωτεύουσα του νησιού να μείνει από νερό την περίοδο της τουριστικής αιχμής.


Μπορεί η απάντηση Βλαχογιάννη στον Υπουργό να ήταν αρνητική, ως προς τη μεταφορά της μονάδας αφαλάτωσης από τη Πάρο στη Μύκονο, όμως το Υπουργείο Εσωτερικών καταγράφει την αδιαφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης της Πάρου να θέσει σε λειτουργία ένα τόσο σημαντικό έργο εδώ και χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: