Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Εικόνες εγκατάλειψης στο Μπουνταράκι


  Πόσες φορές έχει φωτογραφηθεί ο μύλος της Πανδρόσου με το ξενοδοχείο, όχι αυτό που υπάρχει σήμερα, αλλά το παλιό και με τις βάρκες στο Μπουνταράκι; Άπειρες φορές, επειδή κάποτε ήταν ένα από τα αξιοθέατα της Παροικιάς.

Αλλά και αρκετοί ζωγράφοι το έχουν αποθανατίσει στα έργα τους.



Μας ζήτησε να επισκεφτούμε το χώρο ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου των Επαγγελματιών Αλιέων Φραγκίσκος Τσαντάνης και μας έπιασε απογοήτευση.


Ο Φραγκίσκος Τσαντάνης στο αλιευτικό του σκάφος 

Η πρόσβαση επικίνδυνη, ο χερσαίος χώρος αδιαμόρφωτος, σκαλοπάτια καταστρεμμένα και επικίνδυνα, προστασία από τη θάλασσα προβληματική, η τσιμεντόστρωση, ως υποδομή, περιορισμένη και το μικρό λιμανάκι γεμάτο από μικρά αλιευτικά σκάφη, που σημαίνει ότι αρκετοί ερασιτέχνες ψαράδες το επισκέπτονται καθημερινά, αφού ελλιμενίζουν εκεί τα σκάφη τους, αλλά και αρκετοί τουρίστες, οι οποίοι σε κάθε τόπο αναζητούν κάτι το αυθεντικό.


Η κατεστραμμένη πρόσβαση στο λιμανάκι



Κατεστραμμένα και επικίνδυνα τα σκαλοπάτια στην άλλη πρόσβαση


Χωμάτινο το μισό τμήμα το δρόμου σε επαφή με τους προστατευτικούς ογκόλιθους


Αδιαμόρφωτος ο χερσαίος χώρος

Αν η παραμελημένη Παροικιά προσεχθεί και  η νέα δημοτική αρχή αποφασίσει να αναδείξει τα αξιοθέατά της, ένα από αυτά είναι και το Μπουνταράκι, όπως ονομάζεται η περιοχή από τους παλιούς κατοίκους της Παροικιάς.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο διαθέτει αρκετά χρήματα που λιμνάζουν στις τράπεζες και η αναβάθμιση της περιοχής κοστίζει ελάχιστα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θαπρεπε να γνωριζατε οτι το Μπουντρακι δεν εχει ακομη νομιμοποιηθει . Η προηγουμενη προθεσμια νομιμοποιησης εληξε την Ανοιξη του 2007 και η προθεσμια νεωτερου νομου στις 31/12/2011.Ο Προεδρος του ΔΛΤ ξερε πολυ καλα καιτις δυο περιπτωσεις ( Μωλος..).