Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Τουρισμός: καλύτερη η φετινή χρονιά


Από πληροφορίες που συλλέγουμε συνεχώς προκύπτει με βάση τις εκτιμήσεις  και τα εισπρακτικά αποτελέσματα επιχειρηματιών του χώρου, ότι η φετινή τουριστική κίνηση είναι καλύτερη της περσινής.

Την πρωτιά την έχουν τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και μηχανών, ακολουθούν τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και έπονται τα εστιατόρια.

Η παραδοσιακή αγορά της Παροικιάς εισπράττει το τίμημα της εγκατάλειψής της επί πολλά χρόνια, συμμετέχοντας ελάχιστα στο μέχρι τώρα οικονομικό αποτέλεσμα από την αυξημένη τουριστική κίνηση. Σ΄αυτό προστίθεται και η μειωμένη οικονομική δυνατότητα των αλλοδαπών, που δαπανούν για τα εντελώς απαραίτητα.

Αναφερόμαστε βέβαια στην περίοδο της τουριστικής αιχμής που είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, χωρίς να γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί το Σεπτέμβριο, αφού ως γνωστόν το τελικό αποτέλεσμα θα προκύψει το πολύ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Το κενό από την απουσία των Ελλήνων φαίνεται να καλύπτεται σε μεγάλο ποσοστό από τους αλλοδαπούς τουρίστες, οι οποίοι αν υπήρχαν περισσότερα δρομολόγια πλοίων , κατά τις εκτιμήσεις πρακτόρων θα ήταν περισσότεροι.


Οι επιχειρηματίες που φρόντισαν εγκαίρως να προσαρμοστούν στις ανάγκες των αλλοδαπών, είναι βέβαιο ότι πάνε καλύτερα, αφού ο τζίρος τους εμφανίζεται ανεβασμένος, σε σύγκριση με άλλους επιχειρηματίες που είχαν προσανατολιστεί προς τους Έλληνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: