Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Χρυσοφόρες οι… «άγονες γραμμές»

                Οι εφοπλιστές βγάζουν χρήμα και από τις επιδοτήσεις για τις λεγόμενες «άγονες γραμμές». Για τη νέα δρομολογιακή περίοδο (1/11/2013 έως 31/10/2014), σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας, το ποσό που έχει καθοριστεί για 25 «άγονες γραμμές», είναι στο σύνολο 416.645,9 ευρώ το δρομολόγιο!
          Για παράδειγμα, στο πλοίο «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ» έχει δοθεί η «άγονη γραμμή» από Πειραιά για Πάρο - Νάξο - Δονούσα - Αιγιάλη - Αστυπάλαια.
          Η πλοιοκτήτρια θα παίρνει 29.409,50 ευρώ το δρομολόγιο, το οποίο γίνεται τρεις φορές τη βδομάδα. Για τη γραμμή από Πειραιά έως Κατάπολα, το ίδιο πλοίο παίρνει 19.994,52 ευρώ το δρομολόγιο, που είναι επίσης τρεις φορές τη βδομάδα.
          Και το πράγμα δεν σταματάει εδώ.
          Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι 7 συμβάσεις με απευθείας αναθέσεις που υπέγραψε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας την 1η Ιούλη, για αντίστοιχες δρομολογιακές γραμμές.
          Το ποσό, που ανέρχεται συνολικά σε 142.301 ευρώ το δρομολόγιο, θα το μοιραστούν τα πλοία «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ», «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» και «ΑΔ. ΚΟΡΑΗΣ».
          Οι άγονες γραμμές που θα καλύψουν τα τρία αυτά πλοία είναι για παράδειγμα από Λαύριο για Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Σύμη και Ρόδο. Για τη γραμμή αυτή, που χαρακτηρίζει «άγονο» το δρομολόγιο για Κω και Ρόδο, το «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» θα παίρνει 40.000 ευρώ το δρομολόγιο!
          Εκτός, λοιπόν, από τις 59 κραυγαλέες και νόμιμες φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, εκτός τις απανωτές αυξήσεις των εισιτηρίων, έχουμε και τις επιδοτήσεις των εφοπλιστών, ντυμένες «φυσικά» με τον μανδύα του …δήθεν «κοινωνικού κράτους» που ενδιαφέρεται για τις… δήθεν απομακρυσμένες περιοχές.
          Και ενώ από την άλλη μόλις πριν λίγες μέρες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στους ναυτεργάτες, διαμήνυσε ότι ή θα αποδεχτούν να μπαρκάρουν ανασφάλιστοι ή θα τους φάει η ανεργία!
          Μόνον κάποιος κακοπροαίρετος δεν βλέπει ότι το κράτος κόβει και ράβει για λογαριασμό των εφοπλιστών. Και όσο η εξουσία παραμένει στα χέρια αυτών, η κατάσταση θα πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο. Η ίδια η ζωή, άλλωστε, το επιβεβαιώνει περίτρανα σε καθημερινή βάση.


Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: