Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ταχύτητα που πότε δεν προϋπήρξε εξεδόθη και δημοσιεύτηκε η υπουργική  απόφαση .

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου , ανακοινώνει ότι δεν συμφωνεί με την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος των Κυριακών , ως τουριστικός προορισμός παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις μας και δηλώνουμε
ΟΧΙ, ΣΤΟ  ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ.

Συμφωνούμε δε, τα ωράρια να προτείνονται από τους κατά τόπους επαγγελματικούς συλλόγους και να εγκρίνονται από τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Υπογράφηκε, στις 7 Ιουλίου 2014, και δημοσιεύτηκε  την επόμενη ημέρα !!! (8 Ιουλίου 2014), στο υπ’αριθ. 1859/ΦΕΚ Β΄, η Υπουργική Απόφαση για τον «ορισμό τριών τουριστικών περιοχών της Ελλάδας, όπου επιτρέπεται για ένα (1) έτος η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών Καταστημάτων και τις υπόλοιπες Κυριακές, πέραν των αναφερομένων στην παρ.1 του άρθρου 16 του Ν.4177/2013».

Γιατί τόση βιασύνη κ, Γιακουματο !!!!!!!!

Σε κανένα άλλο ζήτημα όσο σπουδαίο και επείγον και αν είναι η κυβέρνηση δεν έχει δείξει το ίδιο ενδιαφέρον.

Δυστυχώς όμως από αυτές τις ενέργειες έγινε άλλη μια φορά φανερό, ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε διάλογο, ότι δεν την απασχολεί ο τζίρος των μικρών καταστημάτων ενώ  η ακατανόητη αρχικά  χωρική κατανομή των αδειοδοτούμενων περιοχών αποκαλύπτει ποιοί το ζήτησαν.

Μόνο οι αποφάσεις των κατά τόπους  εμπορικών συλλόγων μπορούν να περιγράψουν τις ανάγκες κάθε αγοράς και κανείς άλλος.

΄Αλλωστε, οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων περισσεύουν… τα χρήματα δεν φτάνουν…   Μήπως θα έπρεπε, η Πολιτεία να ασχοληθεί πρωτίστως με αυτό???

Δεν υπάρχουν σχόλια: