Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Σύλλογος φίλων του Κέντρου Υγείας. Να τον αφυπνίσουμε από τον πολύχρονο ύπνο του.


Πριν από αρκετά χρόνια, πέραν της δεκαετίας, κάποιοι επώνυμοι συμπατριώτες μας σκέφτηκαν και ορθώς, να ιδρύσουν υποστηρικτικό σωματείο του Κέντρου Υγείας.

Αν δεν μας απατά η μνήμη μας από τους πρωτεργάτες υπήρξαν ο γεωπόνος Γιάννης Χανιώτης, οι γιατροί Αντώνης Αρκάς και Νίκος Αρκουλής, η νοσηλεύτρια Δέσποινα Πώλου, ο αείμνηστος Ευθύμιος Κεμπάμπης κ.ά.

Ο σύλλογος αυτός επί προεδρίας Χρήστου Αλιφιέρη αδρανοποιήθηκε, προφανώς γιατί το ενδιαφέρον των μελών του δεν ήταν το αναμενόμενο, αλλά και γιατί το Κέντρο Υγείας με τη σύνθεση που είχε σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και με την πλήρη κάλυψη σε αναλώσιμα δεν τον καθιστούσαν απαραίτητο.

Άλλωστε το Κ.Υ. της Πάρου, και αυτή ήταν η πραγματικότητα, εθεωρείτο ως το καλύτερο των Κυκλάδων.

Όμως με τα τωρινά δεδομένα υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας και τις ανάγκες που έχουν προκύψει, η αφύπνιση αυτού του συλλόγου από τον πολύχρονο ύπνο του μπορεί να προσφέρει πολλά.

Ο σύλλογος, εκτός από τον διεκδικητικό του χαρακτήρα,  μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για συγκέντρωση χρημάτων από τα μέλη του και κυρίως από δωρεές και έτσι να καλύπτει υπαρκτές ανάγκες του Κ.Υ.  σε αναλώσιμα και ιατρικά μηχανήματα, όπως π.χ. είναι  τώρα η  περίπτωση της προμήθειας της κεφαλής του υπερήχου που έχει ανάγκη ο γυναικολόγος.


Από αυτά που γνωρίζουμε, το καταστατικό του συλλόγου έχει παραδοθεί από το Χρήστο Αλιφιέρη στον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας πριν από μερικούς μήνες και αναζητούνται ευαισθητοποιημένοι σε θέματα υγείας συμπολίτες μας, για να τον θέσουν και πάλι σε λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: