Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Γιορτάζοντας τα 89 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη


Το μουσείο Μίκη Θεοδωράκη

Δεν μπορεί παρά να είναι ξεχωριστή η επετειακή συναυλία για τα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη που κλείνει 89 χρόνια ζωής! Κι όταν μάλιστα πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Ζάτουνα Αρκαδίας, στον τόπο εξορίας του κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, και να περιλαμβάνει, κατά βάση, έργα που ο Μίκης εμπνεύστηκε εκείνα τα χρόνια! Η μουσική αυτή εκδήλωση - «φόρος τιμής» θα λάβει χώρα ανήμερα στα γενέθλια του μεγάλου συνθέτη, την Τρίτη 29 Ιούλη στις 9 το βράδυ, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Μίκης Θεοδωράκης Ζάτουνας, στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Στη συναυλία, με μουσικό κορμό τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», θα συμμετάσχει πλήθος καλλιτεχνών: Ο Λάκης Χαλκιάς, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νάντια Καραγιάννη, ο Κώστας Πατσιάς, η Μπέττυ Χαρλαύτη, ο Νίκος Καραγιάννης και η Μαργαρίτα Γκινοσάτη. Τα τραγούδια που θα ακουστούν θα προέρχονται κύρια από έργα που συνέθεσε ο Μίκης στην εξορία στη Ζάτουνα, από τον Αύγουστο του 1968 ως τον Οκτώβρη του 1969. Εργα που περιλαμβάνονται σε 11 συλλογές που φέρουν την ονομασία «Αρκαδίες» και θεωρούνται από τους σημαντικότερους κύκλους τραγουδιών στην εργογραφία του συνθέτη. Στη συναυλία θα ακουστούν ακόμη και άλλα γνωστά τραγούδια του δημιουργού.

Η μουσική αυτή επετειακή εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Μίκης Θεοδωράκης Ζάτουνας και στηρίζεται από το Δήμο Γορτυνίας.



Ο Μίκης και τα παιδιά του στη Ζάτουνα

Το Μουσείο Μίκης Θεοδωράκης Ζάτουνας, που αναμορφώθηκε προσφάτως, πλημμυρίζει από μελωδίες του συνθέτη και ζωντανεύει μέσα από τα εκθέματά του, αλλά και με τις παράλληλες εκδηλώσεις του, την ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους Ελληνες μουσικούς δημιουργούς που βρίσκονται ακόμη στη ζωή. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι φυσικά ελεύθερη για το κοινό, που για πληροφορίες και λεπτομέρειες καλό θα είναι να επικοινωνήσει με την κα. Α. Μαλλούχου στο τηλέφωνο 210.6823.150.

Πηγή: Εφημ. Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: