Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Τα πάρκιν του Δήμου και οι νέοι σύμβουλοι της Παροικιάς


Επειδή μπορεί να μην το γνωρίζουν, οι νέοι τοπικοί σύμβουλοι της Παροικιάς, όλα τα πάρκιν που διαθέτει ο Δήμος είναι νοικιασμένα, δηλ. ανήκουν ιδιοκτησιακά τα οικόπεδα σε ιδιώτες, εκτός από αυτό που βρίσκεται στο Καστροβούνι, πίσω από το κοιμητήριο.

Μπορεί να μην γνωρίζουν επίσης, ότι ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν δέχεται ως νόμιμη την δαπάνη της ενοικίασής τους.

Όμως, χωρίς τα πάρκιν αυτά, η Παροικιά θα είχε σοβαρότατο πρόβλημα για τη στάθμευση των οχημάτων κατά τη θερινή περίοδο.

Αυτή είναι η μια διάσταση του προβλήματος.

Η άλλη έχει σχέση με την οργάνωση και την καθαριότητά τους.

Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της.

Ακριβώς μπροστά από την πληροφοριακή πινακίδα, που είναι λογικό να την επισκέπτονται όλοι οι τουρίστες που σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους, προκειμένου να προσανατολιστούν, έχουν εναποθέσει ασυνείδητοι δημότες μας, πάσης φύσεως αντικείμενα, που δίνουν εικόνα σκουπιδότοπου.

Τα πάρκιν της Παροικιάς χρειάζονται οργάνωση  με παρκαδόρους και με ένα μικρό αντίτιμο που θα εξασφαλίζει τη μισθοδοσία τους. Με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί η χωρητικότητά τους, θα υπάρχει φροντίδα για την καθαριότητά τους, θα μοιράζονται χάρτες της πόλης για την διευκόλυνση των επισκεπτών και τέλος θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας.

Τα μικρά προβλήματα της πόλης μας, που δεν απαιτούν για τη λύση τους ιδιαίτερο κόστος, είναι αυτά που οι νέοι μας τοπικοί σύμβουλοι οφείλουν να τα εντοπίζουν, να διαμορφώνουν προτάσεις και να εισηγούνται την επίλυσή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι και το αποφασιστικό όργανο και για τα μεγάλα, αλλά κι για τα μικρά προβλήματα της Πάρου.


Και ας μην ξεχνάμε, ότι η καλύτερη διαφήμιση ενός τουριστικού προορισμού είναι αυτή που μεταφέρουν οι επισκέπτες του, όταν επιστρέφουν στις πατρίδες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: