Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ο παραδοσιακός οικισμός της Παροικιάς και οι νεοεκλεγέντες σύμβουλοι


Αν κάνει κάποιος μια βόλτα στον παραδοσιακό οικισμό της Παροικιάς, θα διαπιστώσει πόσο καλά διατηρημένος είναι με ελάχιστες περιπτώσεις αλλοίωσής του.

Η παραδοσιακή αγορά είναι το πιο ζωντανό κομμάτι του με τα τουριστικά καταστήματα να είναι γεμάτα από εμπόρευμα προσδοκώντας,  ότι η φετινή σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή.

Όμως για άλλη μια χρονιά, η είσοδος σ΄αυτόν είναι σχεδόν απαγορευτική, αφού οι ακαλαίσθητες μπάρες , στην κεντρική πλατεία, θυμίζουν είσοδο στρατοπέδου και λειτουργούν αποτρεπτικά, οι πληροφοριακές πινακίδες, για τα αξιοθέατά του σπανίζουν και οι πινακίδες που οδηγούν στα πάρκιν είναι ανύπαρκτες.

Οι τελευταίες  αυτές πινακίδες, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων του Παραδοσιακού Οικισμού, επιτέλους γίνεται προσπάθεια να τοποθετηθούν, ελπίζουμε μέχρι το τέλος του μήνα, ώστε να αποφύγουμε φέτος την αγανάκτηση των επισκεπτών της, που ψάχνουν με αγωνία το πάρκιν που έχουν αφήσει τα αυτοκίνητά τους και δεν τα βρίσκουν.

Από τον ίδιο σύλλογο είχε αναληφθεί πρωτοβουλία ξεναγήσεων των επισκεπτών της οι οποίες συνεχίστηκαν από το Δήμο την περσινή χρονιά, με άδοξο όμως τέλος, εξαιτίας της αντίδρασης των επαγγελματιών ξεναγών.

Το νέο Κοινοτικό Συμβούλιο της Παροικιάς, αλλά και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Παροικιάς, καλά θα κάνουν να στριφώσουν από τώρα τα μανίκια τους, γιατί οι κάτοικοι του παραδοσιακού οικισμού, αλλά και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σ΄αυτόν δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.


Ας μην ξεχνάμε ότι η Παροικιά ψήφισε Κωβαίο και εξέλεξε αρκετούς δημοτικούς συμβούλους από την Παροικιά με την προσδοκία ότι επιτέλους κάτι θα γίνει στον ωραιότερο οικισμό των Κυκλάδων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεδομενου του ότι η νεα Δημοτικη αρχη, αναλαμβανει από 1η Σεπτεμβριου και αυτή τουριστικη χρονια χαθηκε ;;;
Τα μανικια θα παραμεινουν κατεβασμένα μεχρι τον Σεπτεμβριο ;

Ανώνυμος είπε...

Οσους και να εκλεξει η παροικια δεν φτανουν μονοι σας την καταστρεψατε ειναι για τα μπαζα ολοι τους, κανενας σας δεν αγγιξε το σχεδιο μην τυχον και χασετε τους ψηφους οταν ξυπνησετε θα ειναι αργα