Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Μέχρι την κατασκευή του πολιτιστικού κέντρου από το Βελέντζειο


Εικονική πραγματικότητα σε προεκλογικό φυλλάδιο του πολιτιστικού κέντρου

Η κατασκευή πολιτιστικού κέντρου από το Βελένζειο Ίδρυμα, στο χώρο του πρώην κοινοτικού κάμπιγκ, πίσω από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου, παρά την ύπαρξη μελέτης και την εικονική πραγματικότητα σε προεκλογικά φυλλάδια περασμένων δημοτικών εκλογών, φαίνεται να παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.

Όμως με εξαίρεση την Παροικιά, με φιλότιμες και εν πολλοίς με τον εθελοντισμό κατοίκων, η Αγκαιριά, ο Κώστος, το Άσπρο Χωριό, ο Πρόδρομος και η Νάουσα απέκτησαν χώρους, που μπορούν άνετα να φιλοξενούν τα πολιτιστικά δρώμενα των περιοχών τους.

Στην Παροικιά μόνο μια δυνατότητα υπάρχει. Η αξιοποίηση της αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΕΠΑΛ.

Ατυχώς, στην αρχική μελέτη για την κατασκευή του κτιρίου, ενώ είχε προβλεφθεί η αίθουσα, δεν είχε ληφθεί μέριμνα για τον εξοπλισμό της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε για τις ανάγκες του σχολείου, αλλά ούτε και ως αίθουσα που θα φιλοξενούσε εκδηλώσεις γενικότερου ενδιαφέροντος.

Δεν γνωρίζουμε, επακριβώς, το χρηματικό ποσόν που θα χρειασθεί για να καταστεί λειτουργική. Βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να ξεπεράσει το ποσόν των 100.000 ευρώ.
Αν περιορισθούν οι τσιμεντοστρώσεις και διάφορα άλλα μικροέργα ρουσφετολογικού χαρακτήρα , είναι βέβαιο, ότι ο εξοπλισμός της είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.

Και αυτό ας το φροντίσει η νέα δημοτική αρχή. Άλλωστε  ο νέος Δήμαρχος και ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας , στην απερχόμενη δημοτική αρχή, είμαστε βέβαιοι, ότι είναι γνώστης του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: