Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Από τους φίλους του Παραδοσιακού οικισμού: Αποφάσεις - προτάσεις προς το Δήμο Πάρου για την Παροικιά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 11/6/2014 συνεδρίασε το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακού Οικισμού Παροικιάς με μοναδικό θέμα την διατύπωση προτάσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας του.

Στη συνεδρίαση παρέστη, έπειτα από σχετική πρόσκληση και το σύνολο του νεοεκλεγέντος συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Παροικιάς.

Έπειτα από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

Να ζητηθεί από το Δήμο να τοποθετηθούν άμεσα οι πληροφοριακές πινακίδες που οδηγούν στα πάρκιν, οι οποίες θα παραδοθούν από τον κατασκευαστή την προσεχή Τετάρτη 18 Ιουνίου.

Να ζητηθεί από το Δήμο η κατάργηση της μπάρας που είναι τοποθετημένη στην έξοδο της πλατείας Μαντώς Μαυρογένους και αντί της μπάρας να τοποθετηθεί πινακίδα ότι ξεκινάει πεζόδρομος.

Να ενταθούν οι προσπάθειες του Δήμου  για καλύτερη καθαριότητα στον οικισμό και στα δημοτικά πάρκιν.

Να συνεχιστούν οι περιηγήσεις στον οικισμό.

      Να συνταχθεί έγγραφο – έκκληση από το Σύλλογο προς τους κατοίκους της Παροικιάς, 
     για άσπρισμα του πεζόδρομου που βρίσκεται μπροστά από κάθε σπίτι.

Να ζητηθεί από τον υπεύθυνο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας  να απομακρύνει τα μάρμαρα που είναι τοποθετημένα στο κέντρο της πλατείας του Κάστρου και να τα μεταφέρει σε άλλο σημείο.

     Να οργανωθεί μουσική εκδήλωση στην πλατεία του Κάστρου στο τέλος Αυγούστου.

Να σταλεί έγγραφο στη Διοικούσα Επιτροπή του Ι. Προσκυνήματος της Εκατονταπυλιανής και στο Δήμο, ώστε με ενέργειές τους το πανηγύρι του 15αύγουστου να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο σε νέα του συνεδρίαση θα επεξεργασθεί και άλλες προτάσεις, αφού το θέμα δεν εξαντλήθηκε στην πραγματοποιηθείσα.

Τέλος το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί το νέο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας για την παρουσία του στη συνεδρίαση και τη συμμετοχή του στο διάλογο και στη διαμόρφωση των αποφάσεων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: