Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Περί καρνάγιου και πάλι ο λόγος




Επισκέπτης της «Ωραίας Πάρου», με αφορμή τα όσα γράψαμε για το καρνάγιο της Παροικιάς, επισήμανε τη χρησιμότητά του και αποκάλεσε άσχετους , αυτούς που επιδιώκουν την κατάργησή του.

Υποστηρίζει ότι τα μικρά σκάφη, ιδιαίτερα το χειμώνα βγαίνουν για συντήρηση, αλλά και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχει συμβεί να βγαίνουν σκάφη, λόγω έκτακτων προβλημάτων.

Επισημαίνει εξάλλου ότι άλλο πράγμα είναι η χρησιμότητά του και άλλο ο τρόπος που λειτουργεί.
Αναφερόμενος στη γραφικότητά του χώρου, μας έστειλε και φωτογραφία καλλιτέχνη που έχει στήσει το καβαλέτο του και ζωγραφίζει το καρνάγιο με την υποσημείωση  ότι έχει δει άλλη φορά και τρεις καλλιτέχνες ταυτόχρονα να το ζωγραφίζουν.



Μετά τις επισημάνσεις του φίλους μας επισκεφτήκαμε το καρνάγιο, το οποίο είναι αφύλακτο.
 Εισήλθαμε στο χώρο και διαπιστώσαμε την εγκατάλειψή του. Λάδια, ξύλα με καρφιά , γυαλιά, βαρέλια σκουριασμένα , σκοινιά, οικίσκος με διαλυμένη πόρτα και με περίφραξη σκουριασμένη.










Προφανώς για την όλη κατάσταση υπεύθυνος είναι ο ενοικιαστή, ο οποίος το έχει μισθώσει από το Λιμενικό Ταμείο ή το Δήμο υπό προϋποθέσεις.

Αν όμως δεν τηρούνται οι όροι της ενοικίασης , τότε  ο εκμισθωτής μπορεί να προχωρήσει σε έξωση, γιατί η εικόνα της εγκατάλειψης που παρουσιάζει, αποτελεί άλλο ένα σημείο δυσφήμισης για την Παροικιά απέναντι από το αρχαίο νεκροταφείο.

Μια πρόταση που ακούστηκε και τη μεταφέρουμε είναι η ακόλουθη:


Το Λιμενικό Ταμείο που διαθέτει και το χρήμα, να αγοράσει τα απαραίτητα μηχανήματα, να προσλάβει ένα χειριστή και να το λειτουργεί στην πιο απλή του μορφή. 

Δηλ.  να βγάζει σκάφη ή να τα ρίχνει στη θάλασσα και βέβαια να ασχολείται με την συντήρηση και την καθαριότητά του. Μέχρι …να βρεθεί καλύτερη λύση για τη λειτουργία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: