Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Αφορά και τους νέους δημοτικούς συμβούλους



Για όσους δεν το γνωρίζουν η Πάρος διαθέτει δύο γηροκομεία

Το ένα λειτουργεί και είναι αμιγώς εκκλησιαστικό, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες χάρη στις προσπάθειες της Τοπικής μας Εκκλησίας και την εθελοντική προσφορά κυρίως γυναικών και το άλλο απλά υπάρχει στα χαρτιά.

Πρόκειται για το ίδρυμα «Δημοτικό και Εκκλησιαστικό Γηροκομείο», που έχει συσταθεί αρκετά χρόνια πριν από την ίδρυση του εκκλησιαστικού, χωρίς όμως να γίνει κατορθωτή η λειτουργία του.
Άλλωστε αυτός είναι  και ο λόγος που η Τοπική μας Εκκλησία προχώρησε, ίδρυσε και λειτουργεί το δικό της.

Το Δημοτικό και Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, που κακώς ονομάζεται «Αγία Θεοκτίστη», αφού η επιχειρηθείσα τροποποίηση της ιδρυτικής του πράξης ουδέποτε ολοκληρώθηκε, έπρεπε να είχε διαλυθεί από καιρό, επειδή δεν πρόκειται να λειτουργήσει δεύτερο γηροκομείο στην Πάρο με φορέα και πάλι την Εκκλησία, αλλά κυρίως επειδή πρέπει να αποδεσμευτούν τα περιουσιακά  του στοιχεία και να αποδοθούν στους αρχικούς κατόχους.

Στον μεν Δήμο το σημαντικής αξίας ακίνητο της Πεντέλης, που στο παρελθόν είχε καταπατηθεί και τώρα ουδείς γνωρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, η δε Εκκλησία για να αξιοποιήσει το μεγάλης αξίας κτίσμα στο Πόρτο Ράφτη και κυρίως το Φραγκομονάστηρο που βρίσκεται μέσα στον οικισμό της Παροικιάς και έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από τη 2η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Εάν αυτό συμβεί, τότε η Τοπική μας Εκκλησία, με τη βοήθεια όλων μας, θα μπορέσει να ετοιμάσει τις απαιτούμενες μελέτες, ώστε, στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ ή και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την αναπαλαίωσή του και να το καταστήσει λειτουργικό χώρο για τις ανάγκες της, αναβαθμίζοντας παράλληλα και την περιοχή με τα σχολεία και τα γύρω κτίσματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του εν λόγω Ιδρύματος, που ανασυγκροτήθηκε στις 27/1/2014, είναι το υπεύθυνο όργανο για τις ενέργειες, που πρέπει να γίνουν, προκείμενου να οδηγηθεί στην αυτοδιάλυσή του.

Ιδού και η τωρινή σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου:

  1) Βλαχογιάννης Χρήστος, Δήμαρχος Πάρου – Πρόεδρος
2) Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος – Αντιπρόεδρος με αναπληρωτή τον πατέρα
Δημήτριο Κυδωνιέα
3) Φραγκούλη Μαρουσώ, Αντιδήμαρχος Πάρου – Μέλος
4) Μοστράτος Χρήστος, Δημοτικός Σύμβουλο Πάρου – Μέλος
5) Πρωτολάτη Γρηγορία, Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας – Μέλος
6) Αργουζή Διαλεκτή, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιερού
Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής – Μέλος
7) Κυδωνιέα Ευθύμιος, Τακτικό Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιερού

Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής – Μέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: