Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Μετεκλογικά


Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Μάρκος Κωβαίος ξεκίνησε τις επαφές του με την απερχόμενη δημοτική αρχή με σκοπό την ενημέρωση του για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο Δήμος.

Η κίνησή του ασφαλώς είναι θετική, αφού ο Δήμος είναι ζωντανός οργανισμός και οι υποθέσεις του τρέχουν καθημερινά με όλα τα απρόοπτα που συναντούν στην πορεία τους.

Όμως τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της παράταξής του, που θα στελεχώσουν τις διάφορες κρίσιμες θέσεις του Δήμου (αντιδήμαρχοι, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, οικονομική επιτροπή, πρόεδροι νομικών προσώπων κ.λ.π.), επειδή για πρώτη φορά, τα περισσότερα, έρχονται σε επαφή με τα δημοτικά πράγματα, θα πρέπει να συμμετέχουν και αυτά στις προσεχείς ενημερωτικές συναντήσεις.

Ο απερχόμενος δήμαρχος, χρήσιμο είναι, να παραχωρήσει χώρο στη νέα δημοτική αρχή και προσωπικό του Δήμου της επιλογής Κωβαίου, ώστε η διαδοχή να είναι ομαλή, γιατί ο πολιτικός χρόνος είναι πολύτιμος.

Με την ευκαιρία επισημαίνουμε στο Μάρκο Κωβαίο, οι όποιες τριβές, που αποτελούν σύνηθες φαινόμενο, για το ποιος ή ποια θα καταλάβει τις έμμισθες θέσεις του Δήμου, να αντιμετωπιστούν με προσοχή και με αξιολογικά κριτήρια, γιατί οι πρώτες εντυπώσεις είναι καθοριστικές και το 65% δεν πρέπει να αμαυρωθεί από αντιθέσεις, που έχουν σχέση με την καρέκλα.

Τα προβλήματα είναι μπροστά τους, με πρώτα την καλή εικόνα, που πρέπει να παρουσιάσει το νησί κατά την τουριστική περίοδο που διανύουμε, την ομαλή υδροδότηση της Παροικιάς, την άμεση πληρωμή στη ΔΕΗ της μελέτης για τη σύνδεση της αφαλάτωσης με ρεύμα, το ξεκίνημα των συνοδών έργων για τη λειτουργία της αφαλάτωσης κ.ά.


Καταλήγουμε με ένα βασικό ερώτημα: το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Παροικιάς, που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με το ποσόν των 3 εκατομμυρίων ευρώ, προλαβαίνει έστω και στο παρά πέντε να ξεκινήσει ή θα χαθούν τα χρήματα και φυσικά και το έργο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: