Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Απόσπασμα από την χθεσινή ομιλία του Νίκου Σαρρή στην Παροικά


"Το σύστημα του δημάρχου αυθεντία, του μοναδικού, που αποφάσιζε και έδινε εντολές από μόνος του, έχοντας μετατρέψει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου σε όργανο χωρίς βούληση και χωρίς λόγο, νομιμοποιώντας απλά τις αποφάσεις του δημάρχου,  θα το καταργήσουμε.

Ο Δήμαρχος, που ασφαλώς είναι υποχρεωμένος να ενεργεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο, ούτε διακοσμητικό πρόσωπο θα είναι, ούτε  όμως και ο απόλυτος άρχων.

Θα σέβεται τις αποφάσεις των δημοτικών οργάνων και κυρίως τις δικές σας αποφάσεις , αφού οι συναντήσεις μαζί σας θα είναι και συχνές και ουσιαστικές.
Το δικό σας κριτήριο  θα λαμβάνουμε υπόψη και τις δικές σας προτάσεις θα κληθούμε να υπηρετήσουμε.

Ο Δήμος δε θα έχει στεγανά, που θα τα γνωρίζει μια μικρή ομάδα γύρω από το δήμαρχο, όπως συνέβαινε στο παρελθόν και όπως συμβαίνει και τώρα με την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Ο Δήμος θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του σε όλους τους πολίτες της Πάρου, ανεξάρτητα από την κομματική ή πολιτική του ένταξη, ανεξάρτητα από το αν μας ψήφισε ή όχι.
Αυτός είναι δικός μας και τον εξυπηρετούμε και ο άλλος δεν είναι και αδιαφορούμε, που χρόνια τώρα μας ταλαιπωρεί,   θα πάψει να υπάρχει.

Θέλουμε όλη την Πάρο ενωμένη με μοναδικό στόχο να βελτιώσουμε τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα, σε συνθήκες δύσκολες  για την Ελλάδα και την Πάρο εξαιτίας μιας απάνθρωπης κεντρικής πολιτικής που οδήγησε τη χώρα μας σε πτώχευση και την παρέδωσε βορά στα ξένα συμφέροντα.


Θα αξιοποιήσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας και θα ζητήσουμε τη συνεργασία με αυτές,  για να δημιουργήσουμε ένα ρωμαλέο αυτοδιοικητικό κίνημα στην Πάρο, που δεν θα παρακαλεί  τους εκάστοτε κυβερνητικούς παράγοντες για μερικά ψίχουλα, αλλά θα απαιτεί και θα διεκδικεί μαχητικά αυτά που δικαιούται το νησί, στη δημόσια υγεία, στην παιδεία, στα έργα υποδομής που έχει ανάγκη το νησί."

Δεν υπάρχουν σχόλια: