Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ανατροπή θα γίνει με μπλε σαγιονάρες!


Στην περιφέρεια Αττικής, όπου η υποψήφια περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου κέρδισε, είχαμε και μια ... «εξειδίκευση της γραμμής» του περίφημου σλόγκαν «Στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουνε». Αυτό θα πει προετοιμασία για τις δύσκολες μάχες...
          «Πρώτα ψηφίζουμε, μετά πάμε για μπάνιο»! Η προτροπή, κατάλληλα εικονογραφημένη με ξανθιά άμμο και σαγιονάρες, σε αφίσα της Ρένας Δούρου που αναρτήθηκε τις τελευταίες μέρες στην Αττική και θυμίζει κάτι από τις χειρότερες εκδρομικές αφίσες της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ, της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ!
          Οι μπλε σαγιονάρες, λοιπόν, είναι το νέο επαναστατικό σύμβολο!        
Παράλληλα, και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σε μία απ' τις τελευταίες του ομιλίες προέτρεπε «προσωπικά κάθε νέα και κάθε νέο»:
 «Σας ζητώ να δώσετε την Κυριακή μια ώρα από τη ζωή σας. Μια ώρα μόνο. Να πάτε στις κάλπες, για ν' αλλάξουμε μαζί την Ελλάδα»...
Λέει, δηλαδή, στους νέους ότι δε χρειάζεται να οργανωθούν, να παλέψουν μέσα στα σχολεία τους, τις σχολές τους, στο χώρο δουλειάς τους, στη γειτονιά, να πάρουν πιο ενεργά και πιο μαζικά μέρος στους λαϊκούς αγώνες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να ρίξουν ένα κουκί στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά... ας πάνε για μπάνιο.

Η λογική της ανάθεσης σε όλο της το μεγαλείο!
Ψεκάστε, ψηφίστε τελειώσατε!

Δεν λένε όμως ότι έτσι δεν «αλλάζουμε την Ελλάδα». Ότι έτσι δεν μπαίνει τέλος στην βαρβαρότητα.

Δεν λένε όμως τι θα συζητήσουν αύριο με την ηγεσία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και με τις πόρτες, μάλιστα, ερμειτικά κλειστές.
Οι εργαζόμενοι όμως έχουν πείρα από το «άλλα στα μπαλκόνια και άλλα στα σαλόνια».
Έχουν εμπειρία από τη διγλωσσία, την πολυφωνία και τις ατέλειωτες ώρες συζητήσεων χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.
Γνωρίζουν πλέον ότι είναι άλλο πράγμα να μιλάς «αριστερά» και άλλο να πράττεις αριστερά.
Και γι’ αυτό, από τώρα, πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους για τα χειρότερα που έρχονται...


ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: