Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις εκλογές αυτές ψηφίζουμε για επαναθεμελίωση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχει πληγεί καίρια από τις πολιτικές των μνημονίων

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου που έγινε στις 28/4 στη Σύρο, παρευρέθηκε ο Νίκος Συρμαλένιος. Στη σύντομη τοποθέτηση του τόνισε:

"Η παρουσία μου εδώ υποδηλώνει το ενδιαφέρον τόσο τη δική μου προσωπικά, όσο και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και έχει συμβολική σημασία, διότι η συνεδρίαση αυτή είναι η τελευταία πριν τις εκλογές. Στις εκλογές της 18ης Μαΐου οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν για την επαναθεμελίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο στους Δήμους, όσο και στις Περιφέρειες. Η τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια και με τις πολιτικές των μνημονίων, έχει μετατραπεί σε απλό διεκπεραιωτικό όργανο της κεντρικής εξουσίας. Με τη συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων της, με τις περικοπές των πόρων και τη μείωση του προσωπικού και των υπηρεσιών της, λειτουργεί απλώς ως το μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης.

Ειδικότερα η πολυνησιακή μας Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, έχει υποστεί καίρια τις επιπτώσεις των πολιτικών των μνημονίων. Υποτίθεται ότι η νησιωτική Ελλάδα έχει εξαιρεθεί από την απαγόρευση των προσλήψεων, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη. Οι πόροι πλέον είναι μόνον ευρωπαϊκοί, οι εθνικοί πόροι έχουν καταργηθεί, αφού το ΠΔΕ έχει περικοπεί σε τέτοιο βαθμό, που καθιστά ανέφικτη κάθε προοπτική ανάπτυξης.


Δεν αρκεί λοιπόν να μιλάμε για κατάλογο έργων και υψηλή απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών πόρων, χωρίς προτεραιότητες και ιεραρχήσεις, που θα θέτουν ως πρώτο στόχο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών - σε μια περίοδο υψηλής ανεργίας και αφαίμαξης των εισοδημάτων της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού - και ταυτόχρονα θα διασφαλίζουν το περιβάλλον που αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιωτικού χώρου
Στις εκλογές αυτές λοιπόν ψηφίζουμε και για βιώσιμη, ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξη, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία, ανεξάρτητα από παραταξιακές επιλογές, εγώ φυσικά ως βουλευτής αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, υποστηρίζουμε στο Νότιο Αιγαίο τη "ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ" με επικεφαλής τον Μπενέτο Σπύρου".


  28/4/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: