Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Αλέξης Γκόκας: Γιατί είμαι στο ψηφοδέλτιο της ΚΕΠ-ΟΣΑ

    

Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Κίνησης Ενεργών Πολιτών – Οικολογία, Συμμετοχή, Αλληλεγγύη (ΚΕΠ – ΟΣΑ) γιατί :

     Δεν είναι σύστημα εξουσίας, δεν διεκδικεί τον Δήμο ως λάφυρο, δεν είναι ομάδα επαγγελματιών της πολιτικής, δεν έχει πολιτικό κηδεμόνα, δεν είναι συνασπισμός προσωπικών συμφερόντων, δεν είναι αρχηγική παράταξη, δεν έχει “προκατασκευασμένες” λύσεις για τα προβλήματα.

    Πιστεύει και διακηρύσσει την δημοκρατική και συμμετοχική λειτουργία της αυτοδιοίκησης.

     Πρώτος επικεφαλής της κίνησης ήταν ο Μανώλης  Γλέζος και σήμερα, εκλεγμένος, ο Νίκος Σαρρής, του οποίου η μέχρι σήμερα  πορεία παρέχει εχέγγυα αγωνιστικότητας, οργανωτικής ικανότητας  και συλλογικότητας.

      Στο ψηφοδέλτιο της ΚΕΠ  - ΟΣΑ εντάχθηκαν παριανοί με καθαρή φωνή και αναγνωρισμένη αξία.
         
     Οι αρχές και το πρόγραμμα της  αποτελούν εναλλακτική πρόταση στο αναποτελεσματικό  αρχηγικό μοντέλο αυτοδιοίκησης που σε όλη την Ελλάδα  υπηρέτησε το κομματικό “κράτος των Αθηνών” και ιδιωτικά συμφέροντα, παραμέλησε την ανάπτυξη της περιφέρειας, έπληξε την  συνοχή των τοπικών κοινωνιών και συνέβαλε στην υποβάθμιση των δημοτικών αγαθών και στην αποστασιοποίηση των πολιτών.

     Συμμετέχω στην ΚΕΠ – ΟΣΑ για την δημιουργική ανατροπή στην Πάρο, ώστε ο Δήμος με την κινητοποίηση των πολιτών και σε συνεργασία με την Περιφέρεια και  συλλογικούς φορείς ( αγροτικός συνεταιρισμός, πολιτιστικοί, αθλητικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία, πρωτοβουλίες πολιτών…) να κερδίσει τη μάχη με τα μεγάλα προβλήματα που έχει μπροστά του.


     Η αυτοδιοίκηση είναι το τελευταίο οχυρό της δημοκρατίας  που μπορεί να μείνει όρθιο στην επίθεση των ξένων δυνάμεων που έχουν στόχο την λεηλασία της χώρας μας. Οι δήμοι που θα κερδίσουν την ανεξαρτησία τους  από το   κομματικό σύστημα θα έχουν μια πρόσθετη δυνατότητα οργάνωσης αντίστασης και διάσωσης των κοινωνιών τους. Κάθε δήμος μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της παραγωγικής δομής της περιοχής του. Σε αυτή την προσπάθεια για την Πάρο στρατεύομαι  με την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της ΚΕΠ – ΟΣΑ.

Ποιος είναι ο Αλέξης Γκόκας (βιογραφικό)
Γεννήθηκε (1966) και μεγάλωσε στην Πάρο. Είναι παντρεμένος με την πολιτικό μηχανικό Αργυρώ Κονταράτου και έχει δύο κόρες την Φιλίππα και την Κατερίνα.
Είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία σαν ελεγκτής ανωνύμων εταιρειών στην διεθνή (με έδρα το Λονδίνο) εταιρεία ελεγκτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών  Price Waterhouse  και στην συνέχεια εργάστηκε στο τμήμα εσωτερικού ελέγχου της γαλλικής τράπεζας  Banque Nationale de Paris (BNP).  Σαν εξωτερικός συνεργάτης σχεδίασε και εφάρμοσε το διπλογραφικό λογιστικό σύστημα του Δήμου Πάρου. Σήμερα είναι διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου.
Από μαθητής δραστηριοποιήθηκε στο αθλητικό και πολιτιστικό τμήμα του συλλόγου “Αρχίλοχος”  και διατέλεσε μέλος του διοικητικού του συμβουλίου και πρόεδρος. Συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου (ΓΑΣ) Πάρου. Σήμερα είναι μέλος του ΔΣ του συλλόγου γονέων του Γυμνασίου Παροικίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: