Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, πραγματοποιήθηκαν στο Κοινοβούλιο οι προγραμματισμένες συναντήσεις της Επιτροπής του «Συντονιστικού Υγείας» με τα πολιτικά κόμματα. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή αποτελούμενη από τα μέλη του «Συντονιστικού» Χ. Βλαχογιάννη, δήμαρχο Πάρου, Άννα Κάγκανη- Κορτιάνου Πρόεδρο της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π., Ηλ. Γουρδούκη, Π. Τζανακόπουλο και Κ. Μπιζά, περιφερειακοί σύμβουλοι, Μ. Κορδονέλη, πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Πάρου, Ι. Κοντό, πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου «ΥΡΙΑ» Λευκών, και Ευαγ. Φράγκο, πρόεδρο Ομοσπονδίας Παριανών Συλλόγων Αθήνας συναντήθηκαν με τους:
Νέα Δημοκρατία: Αθ. Μπούρα, Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Δ. Τσουμάνη. ΣΥΡΙΖΑ: Αν. Ξανθό, Υπεύθυνο Τομέα Υγείας και Ν. Συρμαλένιο, βουλευτή Κυκλάδων. ΠΑΣΟΚ: Π. Ρήγα βουλευτή Κυκλάδων και Δ. Κρεμαστινό βουλευτή Δωδεκανήσου. ΑΝ.ΕΛ.: Π. Καμένο, Πρόεδρο, Π. Μελά, Υπεύθυνο τομέα Υγείας, Τσαμτσίκα (Μίκα) Ιατρίδη, βουλευτή Δωδεκανήσου. ΔΗΜΑΡ: Δ. Αναγνωστάκη, Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Απ. Στραγηλινό, επιστημονικό συνεργάτη του Προέδρου Φ. Κουβέλη. ΚΚΕ: Δ. Μανωλάκου, βουλευτή. Αντιπροσωπία Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα: Martin Carlos.
Η Επιτροπή α) επέδωσε σχετικό φάκελο ο οποίος περιείχε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το Ψήφισμα της 26ης Φεβρουαρίου ’14 και την εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη. β) Συζήτησε μαζί τους διεξοδικά το πρόβλημα των ελλείψεων του Κ. Υγείας σε ιατρούς, νοσηλευτές/τριες, διασώστες του ΕκΑΒ και το ζήτημα της ένταξης του Υγειονομικού Αεροσκάφους σε δημόσιο φορέα αεροδιακομιδών με έδρα την Πάρο. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων αναγνώρισαν την σοβαρότητα του προβλήματος, το δίκαιο του αιτήματος και των κινητοποιήσεων των κατοίκων. Αναζητήθηκαν οι προσφορότεροι τρόποι παρέμβασης άμεσα προς τον Υπουργό Υγείας και έμμεσα μέσω της αξιοποίησης όλων των Κοινοβουλευτικών διαδικασιών (αναφορά, ερώτηση, επίκαιρη ερώτηση, τροπολογία για την επέκταση της διάρκειας των συμβάσεων για τους επικουρικούς ιατρούς από τρία σε πέντε έτη, τροπολογία για το διορισμό μόνιμων ιατρών σε νησιά, επίκαιρη επερώτηση).
Ο κ. Μπούρας δεσμεύτηκε για άμεση (εντός των 2-3 επόμενων ημερών) παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας και ο κ. Ρήγας για την άμεση προκήρυξη θέσεων επικουρικών ιατρών ειδικότητας Παθολόγου ή Γενικής Ιατρικής, Παιδιάτρου και Ορθοπεδικού.
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ) μας επεσήμαναν την αναγκαιότητα λαϊκών κινητοποιήσεων και εγρήγορσης.
Συμφωνήθηκε να υπάρχει επικοινωνία του «Συντονιστικού» με τους εκπροσώπους των κομμάτων για την αρτιότερη παρακολούθηση του θέματος και τη διατήρησή του στην επικαιρότητα.
Οι συναντήσεις μπορούν να χαρακτηριστούν πιο ουσιαστικές από τις αντίστοιχες περσινές. Σ’ αυτό συνέβαλαν και οι συνομιλητές εκ μέρους των κομμάτων, οι οποίοι φάνηκε πως γνώριζαν το αντικείμενο πολύ καλά.
Υποσχέσεις δόθηκαν αλλά σημασία έχει αν και τι είδους λύσεις θα δοθούν. Και επειδή και στο παρελθόν έχουν δοθεί ανάλογες υποσχέσεις (ιδιαίτερα από τον τότε Υπουργός Υγείας κ. Αν. Λυκουρέντζο), οι οποίες όμως δεν τηρήθηκαν, φρονιμότερο είναι να κρατάμε μικρό καλάθι για να μην (αυτο)παγιδευτούμε τρέφοντας ψευδαισθήσεις προς τον εαυτό μας και την κοινωνία.
Αναλυτικότερη ενημέρωση θα δοθεί στη συνεδρίαση του «Συντονιστικού» την Παρασκευή 11/04/’14, στις 7:30 στο Δημαρχείο

Η Επιτροπή του «Συντονιστικού» που ορίστηκε για την συνάντηση με τα κόμματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: