Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Τέσσερις τελικά οι συνδυασμοί των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Πάρου και …ο Θεός βοηθός

Βλαχογιάννης, Κωβαίος, Σαρρής και Ροκονίδας θα διεκδικήσουν το Δήμο Πάρου με ισάριθμους συνδυασμούς και με ψηφοδέλτια  που καταβλήθηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια να συγκροτηθούν και από τους τέσσερις. Αιτία η απροθυμία αρκετών συμπολιτών μας  να πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία, η οποία προκαλεί εκ των πραγμάτων αντιπαραθέσεις  και δημιουργεί προβλήματα σχέσεων ακόμα και μέσα σε οικογένειες.

Σ΄αυτές τις εκλογές  το «σαφάρι» για την εξεύρεση υποψηφίων οδήγησε σε συνθέσεις ετερόκλητες και σε  άτομα που απλά μπήκαν στα ψηφοδέλτια, για να τα εμφανίσουν πλήρη, για λόγους επικοινωνιακούς  ή για να συμπληρωθεί ο αριθμός των υποψηφίων σύμφωνα με το γράμμα του νόμου ιδιαίτερα όσον αφορά την ποσόστωση των γυναικών.

Δεν είναι τυχαίο, που υποψήφιοι δήμαρχοι απευθύνονταν και πίεζαν το ίδιο πρόσωπο, προκειμένου να το εντάξουν στο ψηφοδέλτιό τους, αδιαφορώντας για το αν συμφωνεί προγραμματικά μαζί τους και με μοναδικό κριτήριο το πόσους ψήφους θα φέρει στην παράταξή τους.

Κραυγαλέα περίπτωση  αποτελεί υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, που πριν  μερικές μέρες εξαπέλυε μύδρους εναντίον υποψηφίου δημάρχου και που τώρα είναι ενταγμένος στο ψηφοδέλτιό του ή η περίπτωση άλλων σφόδρα αντιμνημονιακών που φιγουράρουν σε ψηφοδέλτιο μαζί με καραμπινάτα ονόματα τοπικών στελεχών μεγάλου μνημονιακού κόμματος.

Η παράταξη της Γρηγορίας διεσπάρη   με τη μερίδα του λέοντος να την εισπράττει η παράταξη του Μάρκου Κωβαίου, δημοτικοί σύμβουλοι  αποσύρθηκαν  και αποφάσισαν να ιδιωτεύσουν και νέοι στην τοπική  πολιτική κονίστρα αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση.

Από όλη αυτήν την περιγραφή μοιάζει να απουσιάζει η Πάρος με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει  και η συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης που θα αναλάβουν όσοι θα κληθούν να κυβερνήσουν τον τόπο μας για 5 ολόκληρα χρόνια.

‘Ένα παράδειγμα: Ο κεντρικός αγωγός  που μεταφέρει νερό από το Μαράθι στην Παροικιά είναι φραγμένος σε πολλά  τμήματα με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες πολύτιμου νερού να  χύνονται στα χωράφια από τα φρεάτια που υπερχειλίζουν και  η αναπλήρωση στις δεξαμενές να γίνεται με βυτία.  Η αντικατάσταση του αγωγού κοστίζει περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα δεν υπάρχουν και τα μηχανήματα της αφαλάτωσης που θα αναπλήρωναν το έλλειμμα νερού δεν πρόκειται να λειτουργήσουν ούτε αυτό το καλοκαίρι.

Αυτήν την «καυτή πατάτα»  θα κληθεί να την διαχειριστεί και να δώσει λύση η νέα δημοτική αρχή και αναρωτιόμαστε: πόσοι υποψήφιοι δημοτικοί  σύμβουλοι γνωρίζουν το πρόβλημα; 


Με όλα τα παραπάνω δεν θα θέλαμε να μειώσουμε κανέναν από όσους αποφάσισαν να εκτεθούν και να ζητήσουν την ψήφο μας. Θα λέγαμε μάλιστα ευτυχώς που βρέθηκαν, γιατί κάποιοι άλλοι συμπατριώτες μας με μόρφωση, με πτυχία, με γνώσεις και με εμπειρία προτίμησαν τη δουλειά τους και την οικογενειακή τους ηρεμία αδιαφορώντας για την τύχη αυτού του τόπου, αγνώμονες για όσα τους πρόσφερε και συνεχίζει να τους προσφέρει. Και το φαινόμενο αυτό δυστυχώς εντοπίζεται  κυρίως στην Παροικιά, στην πρωτεύουσα του νησιού, της οποίας την υποβάθμιση βιώνουμε έντονα τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: