Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Συνάντηση Νίκου Σαρρή με τον Μητροπολίτη μας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα του Πάσχα 21/4/2014, στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου που εγκαινίασε και θα συνεχίσει η παράταξή μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επικεφαλής της Νίκου Σαρρή και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων Αλέξη Γκόκα και Στέλιου Γκίκα με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο.
Κατά την συζήτηση αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος γύρω από θέματα που άπτονται του κοινωνικού ρόλου της εκκλησίας και αποτελούν προτεραιότητες της κίνησής μας, όπως οι δομές αλληλεγγύης προς ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, η διάσωση και ανάδειξη βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων και εκκλησιαστικών κειμηλίων, η διατήρηση της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας και ιστορικής μνήμης της Πάρου.

 Ιδιαιτέρως και με έμφαση εξετάσθηκε το θέμα της περαιτέρω ανάδειξης της Εκατονταπυλιανής ως πανορθόδοξου προσκυνήματος και ως ιστορικού βυζαντινού μνημείου παγκόσμιας εμβέλειας.

Από μέρους μας τονίσθηκε η αναγνώριση στον καίριο ρόλο της τοπικής εκκλησίας στην διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού μας και  η πεποίθηση μας ότι η Μητρόπολη υπό την καθοδήγηση της επιτελικής και πνευματικής προσωπικότητας του Σεβασμιότατου συμβάλλει αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση..

Δεν υπάρχουν σχόλια: