Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΠ-ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΗ


Λιποθύμησε μαθητής στο Λύκειο της Νάουσας.

ΔΕΝ υπήρχε βάρδια στο ΕΚΑΒ Πάρου.

Αφιερώνεται Εξαιρετικά στη Τουριστική Επιτροπή και τον Δήμαρχο Πάρου.

 

Χτες Παρασκευή, στο Λύκειο της Νάουσας, μαθητής της Α τάξης λιποθύμησε. Στις αγωνιώδεις κλήσεις για τη μεταφορά του, το Κέντρο Υγείας της Πάρου απάντησε ξερά: Δεν έχουμε ασθενοφόρο !

 

Μπαίνει βέβαια και το ερώτημα: Το περιστατικό έγινε μέρα μεσημέρι, δεν υπήρξε κανένας γιατρός, κανένας νοσηλευτής που να αναλάβει τη Πρωτοβουλία (εν γνώσει του Κανονισμού που δεν το επιτρέπει), να καβαλήσει το ασθενοφόρο και να κάνει τη μεταφορά μόνος του; Ήταν καλύτερα που το παιδί μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο; Ήταν πιο ασφαλές; Θα έκαναν το ίδιο ακόμη κι αν επρόκειτο και για το δικό τους παιδί; Μήπως κάποιοι δρουν με μπούσουλα τη, κακώς εννοούμενη, δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία;   

 

Βέβαια αυτή είναι μια γνωστή εικόνα για το Νησί μας που βιώνει καθημερινά τα αποτελέσματα της Κυβερνητικής Πολιτικής που συστηματικά  καταστρέφει τις δομές της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Ενάντια σε αυτή τη Πολιτική, οι Πολίτες της Πάρου αγωνίζονται εδώ και τρία χρόνια για να σώσουν ότι σώζεται από το ΕΣΥ στο Τόπο μας. Η συμμετοχή και το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος και η Συγκέντρωση στο Λιμάνι είναι η απόδειξη.

 

Πέρασαν λίγες μέρες από την ομόφωνη απόφαση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου και της Δημόσιας δήλωσης του Δημάρχου που τη δικαιολόγησε και τη στήριξε. Η δήλωση καλούσε το Συντονιστικό για την Υγεία «να χαμηλώσει τους τόνους των Κινητοποιήσεων» για να μη βλαφτεί ο Τουρισμός στο Νησί. Ήρθε όμως το γεγονός της Λιποθυμίας του Μαθητή για να ξεγυμνώσει όλους αυτούς που στα λόγια ήταν με τις Κινητοποιήσεις, ενώ στη πράξη ήταν ενάντια, καλυπτόμενοι πίσω από Συντεχνιακές Απόψεις και Πραχτικές. Λες και μπορεί να υπάρχει Τουρισμός όταν συγκαλύπτουμε τα προβλήματα και τα κρύβουμε κάτω από το χαλί, για να μη χαλάσει η προς τα έξω εικόνα του Νησιού. Αυτή η στενόμυαλη πολιτική άποψη είναι επικίνδυνη γιατί συντηρεί την απαράδεκτη κατάσταση, δίνει τη δυνατότητα στους κυβερνώντες να εφησυχάζουν και να μην αντιμετωπίζουν τα αιτήματα μας, διαιωνίζει την υπολειτουργία του ΚΥ και του ΕΚΑΒ.

Δυσφήμηση για το Νησί δεν είναι οι Κινητοποιήσεις των Πολιτών αλλά η έλλειψη στοιχειωδών Δομών Περίθαλψης. Όποιος το αρνείται απλά εξωραΐζει το Σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: