Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Είσαι στην ΕΕ; Μάθε λοιπόν ότι...

          «...43 εκατομμύρια Ευρωπαίοι αδυνατούν οικονομικά να εξασφαλίσουν ένα γεύμα με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι (ή το χορτοφαγικό ισοδύναμο) μέρα παρά μέρα, κάτι που ορίζεται ως βασική ανάγκη από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.
          Τα παιδιά είναι ιδιαιτέρως ευάλωτα στην επισιτιστική ένδεια και οι κακές διατροφικές συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν δυσμενώς την ανάπτυξη του εγκεφάλου και την ικανότητα μάθησης, καθώς και τη μελλοντική υγεία τους.
          Σε 4,1 εκατομμύρια ανερχόταν ο αριθμός των αστέγων την περίοδο 2009/2010.
          25 εκατομμύρια παιδιά στην ΕΕ διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού για το 2011.
           6 εκατομμύρια παιδιά στερούνται τα καινούργια ρούχα (δηλαδή τα μη μεταχειρισμένα).
          Πέντε εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν δύο ζευγάρια παπούτσια στο σωστό μέγεθος.
          Τα παιδιά που υποφέρουν από υλική στέρηση έχουν λιγότερες πιθανότητες από τους συνομηλίκους τους που βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση να σημειώσουν καλές επιδόσεις στο σχολείο και να αναπτύξουν το πλήρες δυναμικό τους».
          Τι αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω;

 Ότι η γενικευμένη οικονομική καπιταλιστική κρίση έφερε στο προσκήνιο τον ιστορικά ξεπερασμένο και απάνθρωπο χαρακτήρα του καπιταλιστικού συστήματος.
          Ότι οι δημαγωγικές προγραμματικές διακηρύξεις για καπιταλιστική ανάπτυξη τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ μόνο δεινά και φτώχεια θα φέρουν στο λαό, γιατί κριτήριο της αντιλαϊκής πολιτικής τους είναι η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
          Με εξαίρεση λοιπόν του ΚΚΕ, όλα τα υπόλοιπα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ.
          Χωρίς παλινδρομήσεις, αυταπάτες, αντιφάσεις και συγχύσεις, το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια προειδοποιούσε ότι η ΕΕ είναι ο «λάκκος των λεόντων», κάτι που καθημερινά αποδεικνύεται στα μάτια όλων. Η πρόσφατη παράθεση των παραπάνω στοιχείων – που είναι δικά τους – πείθουν και τον πλέον δύσπιστο αναγνώστη για το που μας οδηγούν.
          Το ΚΚΕ μιλάει καθαρά και βάζει τα δάχτυλα στην πληγή, στις αιτίες που ο κόσμος κατρακυλάει γοργά στον όλεθρο.
          Η αποδέσμευση από την ΕΕ, η μονομερής διαγραφή του χρέους, το πέρασμα του πλούτου της χώρας στα χέρια αυτών που τον παράγουν και το χτίσιμο μιας άλλης εξουσίας, της λαϊκής εξουσίας, είναι οι μόνοι όροι και προυποθέσεις για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών όλων των εργαζομένων αλλά και όλων των λαϊκών στρωμάτων.
          Πριν είναι αργά. Πριν χάσουμε και άλλο πολύτιμο χρόνο, η ενίσχυση του ΚΚΕ στην μάχη των ευρωεκλογών – και ας μην συμφωνείς σε όλα μαζί του - αποτελεί το μόνο αντίδοτο απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.

(Όλα τα παραπάνω στοιχεία εμπεριέχονται στην έκθεση «Βοήθεια προς τους απόρους» (A7-0183/2013 {<DocRef>(COM(2012)0617 } που συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 25.02.2014).
         

Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: