Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΡΟΚΟΝΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΛΟΧΟ

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Αυτή η συγκέντρωση αποτελεί την πρώτη ανοικτή επαφή μας με την παριανή κοινωνία για τις εκλογές που έρχονται. Εκλογές που είναι γνωστό ότι είναι τριπλές, Δήμος- περιφέρεια και ευρωεκλογές. Με αυτή την τριπλή επιλογή μας όλοι θα συμβάλλουμε στο προς τα πού θα πάνε τα πράγματα στο τόπο μας, στις Κυκλάδες και το Αιγαίο, στην χώρα μας και την Ευρωβουλή.
Φίλες και φίλοι,
Πέρασαν 3 ½ χρόνια από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Τότε είχαμε προειδοποιήσει: Οι αλλαγές που έφερνε ο «Κ», μετέτρεπε τους Δήμους σε όργανα υλοποίησης τοπικά της κυβερνητικής πολιτικής, δηλαδή η κυβέρνηση αποφασίζει και οι Δήμαρχοι υλοποιούν. Οι Δήμοι έχαναν κάθε αυτοδιοικητικό χαρακτηριστικό που τους είχε απομείνει. Λέγαμε χαρακτηριστικά το 2010 στην διακήρυξη μας:
«Οι αλλαγές που επιφέρει ο «Καλλικράτης» στη τοπική διοίκηση στόχο έχουν, όπως ομολογεί η ίδια η κυβέρνηση, τη διαμόρφωση των κατάλληλων μηχανισμών που θα υπηρετούν τη πολιτική της. Αυτό το ρόλο επιφυλάσσουν στους Δήμους , που χάνουν πλέον όποιο αυτοδιοικητικό χαρακτηριστικό τους είχε απομείνει και μετατρέπονται σε όργανα κρατικής τοπικής διοίκησης . Η κυβέρνηση από τη δική της μεριά, θα εποπτεύει και θα ελέγχει την υλοποίηση της πολιτικής της από τους Δήμους.»
Τότε οι διεκδικητές του δημαρχιακού θρόνου, ο καθένας για λογαριασμό του
  ο νυν Δήμαρχος και η πρώην Έπαρχος, μίλαγαν για επανάσταση στο χώρο της αυτοδιοίκησης, τις νέες δυνατότητες της διοικητικής μεταρρύθμισης, μίλαγαν για Δήμους κυβερνεία και δημάρχους που θα ήταν μικροί πρωθυπουργοί.
Σήμερα τι λένε; Αποκρύπτουν τις πολιτικές τους ευθύνες για τα λεγόμενα τους, ποντάροντας στην λαϊκή αμνησία ή στην καλύτερη περίπτωση λέγοντας ότι εμείς άλλα πιστεύαμε και άλλα ήρθαν, θέλουν να πετάξουν την ευθύνη από πάνω τους για τις αυταπάτες που καλλιέργησαν στην τοπική κοινωνία.
Πέρασαν 3 ½ χρόνια και τα λεγόμενα μας του τότε είναι φρέσκα σαν να περιγράφουν το σήμερα. Γιατί σήμερα φτάσαμε  στο σημείο ο προϋπολογισμός του Δήμου να συντάσσεται βάσει οδηγιών, που αν τις αγνοήσεις στον γυρίζουν πίσω, που αν δεν ανταποκριθείς στους 3μηνους ελέγχους τους εφαρμόζεται ποινολόγιο, που για να νοικιάσεις αίθουσες για να καλύψεις τις κτιριακές ανάγκες των σχολείων σου πρέπει να περάσεις από την κρίση της επιτρόπου, όχι για την νομιμότητα αλλά για την σκοπιμότητα της πράξης σου.
Και βέβαια η Γ. Πρωτολάτη δεν είναι πολιτικά παρούσα, αν και με την πολιτική της τότε που ήταν η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τον Χρ. Βλαχογιάννη, εγκλώβισε το 40% του παριανού λαού.
 Αλλά ο Χρ. Βλαχογιάννης είναι εν ενεργεία Δήμαρχος και πολιτικά παρών και σε αυτές τις εκλογές. Τι έχει να απολογηθεί για τα τότε λεγόμενα του;
Εμείς φυσικά τα λέγαμε πάλι πριν από 3 ½ χρόνια.
«Μετά τις εκλογές όμως θα υποταγούν στην εφαρμογή μιας πολιτικής, που θα είναι μακριά και κόντρα στα λαϊκά προβλήματα και συμφέροντα.»

Φίλες και φίλοι,
Την σημερινή συγκέντρωση τη θεωρούμε και ευκαιρία απολογισμού της παρουσίας μας αυτά τα 3 ½ χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο.
Παρά τη μονοπρόσωπη παρουσία της ΛΣ στο ΔΣ, θεωρούμε ότι το έργο μας είχε συνέπεια, συνέχεια με μοναδικό κριτήριο πάντα τα συμφέροντα των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων της παριανής κοινωνίας. Δεν υπήρξε τοποθέτηση μας που να μην στηρίζει τους ανθρώπους του μόχθου, της εργασίας, του μεροκάματου, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους ψαράδες την νέα γενιά και τα προβλήματα της , τους απόμαχους της ζωής, τις γυναίκες. Γιατί με την στάση μας σε κάθε δημοτική απόφαση από το προϋπολογισμό του Δήμου μέχρι το τεχνικό του πρόγραμμα, από τα δημοτικά τέλη μέχρι την παραχώρηση των παραλιών προς εκμετάλλευση, από τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών μέχρι τα προβλήματα του αθλητισμού, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, από την διαθεσιμότητα
των υπαλλήλων μέχρι την ανακύκλωση της ανεργίας με τους 5μηνίτες  των 420-490 ευρώ στο επίκεντρο της πρότασης μας ήταν η λαϊκή οικογένεια και τα προβλήματα της.
·        Υγεία
·        Σχολικά κτίρια
·        Λαϊκή Επιτροπή χαράτσια
·        Κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών
·        Αιτήματα ανακούφισης συμπολιτών μας με χαμηλά ή ανύπαρκτα εισοδήματα
·        Μειώσεις ή καταργήσεις δημοτικών τελών, τελών ύδρευσης και τροφείων στους παιδικούς σταθμούς
·        Προβλήματα ΕΓΣ
·        Αλιεία
·        Καθημερινότητα (πεζοδρόμια-διαγραμμίσεις- κυκλοφοριακό- εμπορικό λιμάνι- ύδρευση- λιμενικά έργα και πάει λέγοντας).
Είναι σίγουρο ότι η παρουσία μας είχε αδυναμίες, είναι σίγουρο ότι μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα. Άλλο τόσο σίγουρο είναι όμως ότι δεν θα βρεθεί κανείς να μπορεί να μας κατηγορήσει για ασυνέπεια λεγόμενων και πράξεων, για συναλλαγές ή εκπτώσεις, για  πολιτικό αλισβερίσι, για παλαιοκομματικές πρακτικές εξυπηρέτησης ημετέρων, για συμμαχίες εν κρυπτώ.
 Και επειδή προσωπικά κλείνω 20 χρόνια εμπλοκής στα κοινά του νησιού μας από εκλόγιμη θέση, κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για  μισαλλοδοξία, για αθέτηση συμφωνημένων. Και γι΄ αυτό οι συνεργάτες μας, μας τιμούσαν και μας τιμούν, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούσαμε σε όλα
Σήμερα μετά από τις εκλογές του 2010 βρισκόμαστε μπροστά σας, μπροστά σε όλους εσάς είτε μας ψηφίσατε είτε όχι σε αυτές, σας κοιτάμε στα μάτια και ξέρουμε ότι για αυτά τα χρόνια που πέρασαν κρίνεται την δράση μας θετικά. Μετά από 3 ½ χρόνια κάθε καλόπιστος κριτής θα συμφωνήσει ότι η στάση μας στο δημοτικό συμβούλιο, οι θέσεις μας στην περιφέρεια, οι πολιτικές μας θέσεις, οι θέσεις του ΚΚΕ επιβεβαιώθηκαν πλήρως.
Οι δήμαρχοι τοπικά που το παίζουν «ανεξάρτητοι και υπερκομματικοί», μαζί και ο δικός μας έχουν βάλει όλοι πλάτη για να εφαρμοστεί η πολιτική που επεξεργάζονται εδώ και χρόνια κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, πολιτική που εκπορεύεται από την ΕΕ και τα όργανα της και εφαρμόστηκε ή εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ είτε έχουν μνημόνια είτε δεν έχουν είτε έχουν τρόικα είτε δεν έχουν.
Που είναι όλοι αυτοί όταν τους παρακρατούν παράνομα τους θεσμοθετημένους πόρους των Δήμων?
Που είναι όταν τους κουτσουρεύουν τη χρηματοδότηση κατά 60%?
Που είναι όταν τους επιβάλλουν την ανταποδοτικότητα ακόμα και στις παροχές πολιτισμού και αθλητισμού?
Που τους είδατε όταν τα σχολεία δεν έχουν να αγοράσουν υλικά καθαριότητας, χαρτί φωτοτυπίας, ξεμένουν από πετρέλαιο ή καταρρέουν τα σχολικά κτίρια γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για την συντήρηση τους?
 Αυτή η πολιτική εκπορεύεται από αυτούς που θα μας έδιναν να τρώμε με χρυσά κουτάλια, που το βιοτικό μας επίπεδο θα έφτανε το επίπεδο του γερμανού ή γάλλου πολίτη τότε. Για να φτάσουμε σήμερα στις ακραίες συνθήκες φτώχειας, στην εξαθλίωση, στα συσσίτια, στους μισθούς των 500€, στο 30% επίσημη ανεργία χωρίς την ημιαπασχόληση, στο 60% ανεργία των νέων, και πάει λέγοντας.
 Αλλά προσέξτε, την ίδια ώρα που ο λαός υποφέρει δίνουν μάχη για την κερδοφορία των λίγων. Να γιατί εμείς λέμε ότι αυτές τις τριπλές εκλογές είναι ενιαίες. Δεν μπορεί να τις δει κανείς ξεχωριστά.
 Αν κατανοείς ότι τα  συμφέροντα  σου εκφράζονται από την ΛΣ στο τόπο σου, από αυτή εκφράζονται και στην περιφέρεια, από το ΚΚΕ εκφράζονται στην ευρωβουλή. Αυτή είναι η δική μας άποψη, γιατί έτσι πιστεύουμε ότι διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις ανατροπής της πολιτικής που βασανίζει την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας σήμερα.
Είναι πολλοί αυτοί, μαζί και όλοι οι άλλοι συνδυασμοί στην Πάρο, που δεν θέλουν να πουν τα πράγματα με το όνομα τους, δεν θέλουν να ονοματίσουν τη κρίση που βιώνουμε κρίση του συστήματος που ζούμε, δηλαδή του καπιταλισμού, γιατί ανεξάρτητα από τα μείγματα της πολιτικής που προτείνουν και εμφανίζονται τάχα διαφορετικοί έχουν όλοι κοινό παρονομαστή.
 Φιλοδοξούν να γίνουν Δήμαρχοι χωρίς να αμφισβητούν τη πολιτική που θα κληθούν να υπηρετήσουν, διεκδικούν να γίνουν καλοί διαχειριστές αυτής της πολιτικής, μιας πολιτικής που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των πολλών και υπηρετούν τα  συμφέροντα των λίγων. Έτσι μιλάνε για ανθρωπιστική κρίση, για αξιακή κρίση, για κοινωνική αλληλεγγύη  και παρουσιάζουν ευφυολογήματα ως διακηρύξεις , που για όποιον γνωρίζει τη πολιτική κατάσταση στη χώρα, για όποιον γνωρίζει τι σημαίνει τοπική διοίκηση σήμερα και τα ασφυκτικά πλαίσια λειτουργίας της, αν δεν βάλει τα γέλια σίγουρα θα προβληματιστεί για το τι εξυπηρετούν όλοι αυτοί οι σχηματισμοί.
Μην σας παραμυθιάζουνε ότι αγωνίζονται για την Πάρο. Γιατί συνειδητά ή ασυνείδητα αυτό κάνουν. Η καραμέλα έλιωσε πια.
Γιατί η Πάρος είναι οι άνθρωποί της. Είναι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που υποφέρουν, είναι οι νέοι που βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδα με το φάντασμα της ανεργίας να θεριεύει ,είναι οι οικοδόμοι που δεν έχουν μεροκάματο, ο τουρισμός που δεινοπαθεί αφού για τους πολλούς οι διακοπές έγιναν πολυτέλεια, είναι οι μικροέμποροι, οι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι που γονατίζουν από τη πτώση του τζίρου και τις υποχρεώσεις, είναι οι αγρότες που δεν μπορούν να πάρουν ανάσα από τα βάρη, είναι ο ψαράδες που απέναντι τους έχουν το τέρας που λέγεται κοινή αλιευτική πολιτική να θέλει να τους εξαφανίσει.
Αυτή είναι η Πάρος των ανθρώπων της. Τα προβλήματα του τόπου μας, είναι τα σπίτια μας που θα τα πάρουν γιατί δεν μπορούμε ή δεν θα μπορούμε να τα συντηρήσουμε, είναι τα  σχολεία και οι εκπαιδευτικοί που λείπουν από τα παιδιά μας, οι ελεύθεροι χώροι για τους δημότες και οι χώροι άθλησης για τη νεολαία που δεν υπάρχουν, οι χώροι του πολιτισμού και τα έργα υποδομής που απουσιάζουν, τα προβλήματα στο χώρο της
δημόσιας υγείας και της πρόνοιας, οι ελλιπείς και πανάκριβες συγκοινωνίες με την πρωτεύουσα και τα άλλα νησιά, το κυκλοφοριακό και άλλα πολλά.
Εμείς λοιπόν παριανές και παριανοί απαντάμε:
 Δεν φιλοδοξούμε να αναλάβουμε την διοίκηση του δήμου, για να αποδεχθούμε την κατάσταση του σήμερα αδιαμαρτύρητα.  
Η δική μας φιλοδοξία είναι να ανοίξουμε το δρόμο για τη συμμαχία των δυνάμεων του λαού και τη συνεργασία τους, να σπρώξουμε τα πράγματα για να ξαναγεννηθεί το όραμα και η ελπίδα, να εμπνεύσουμε τον παριανό λαό  σε νέους αγώνες για τα δίκια του, να διαμορφώσουμε ένα ισχυρό μέτωπο αντιπολίτευσης στο τόπο μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε , να είμαστε πάντα μπροστάρηδες και υπερασπιστές του δίκιου σας. Γιατί εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας σαν καλά παιδιά του συστήματος αλλά σαν αγωνιστές και υπηρέτες των λαϊκών συμφερόντων.
Εμείς λοιπόν είμαστε εξαρτημένοι πραγματικά από την πολιτική που σας περιγράψαμε νωρίτερα.
Αυτοί όμως , που πλασάρονται σαν ανεξάρτητοι, τι λένε για όλα αυτά; Τι έκαναν εδώ και 12 χρόνια?
 Δεν αξιοποιούσαν τους κομματικούς μηχανισμούς και το «σύστημα» της τοπικής εξουσίας?
 Τι έκαναν κάποιοι άλλοι τα τελευταία 4 χρόνια?
 Δεν υπηρέτησαν πιστά την πολιτική της δημοτικής αρχής?
 Τι τους κάνει να διαφοροποιούνται τελευταία?
 Γιατί φοβούνται να πούν ότι ευλογήθηκαν από τον κυβερνητικό κομματάρχη της Παροναξίας?
Για να δούμε όμως οι «ανεξάρτητοι,  υπερκομματικοί, φθαρμένοι ή άφθαρτοι» που δεν κατανοούν ή δεν συμμερίζονται ότι είπαμε νωρίτερα, που αγαπούν την Πάρο και θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν στο τόπο είτε μόνοι είτε μαζί, την εμπειρία και την ικανότητα τους, για να μας απαντήσουν:
Εδώ και 12 χρόνια ή λιγότερα που κυριαρχούν στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, τι έκαναν με τα ουσιαστικά και μεγάλα προβλήματα του νησιού μας? Για παράδειγμα
Ø Τι έκαναν με το εμπορικό λιμάνι?
Ø Τι έκαναν με τα λύματα Κώστου –Λευκών και της Αλυκής –Αγκαιριάς?
Ø Τι έκαναν με το αλιευτικό καταφύγιο της Αλυκής?
Ø Τι έργο έκαναν με τα αποθεματικά του ΛΤ και πως διασφάλισαν τα έσοδα του?
Ø Τι προγραμματισμό έκαναν για την αντιμετώπιση της σχολικής στέγης με αποτέλεσμα τα κοντέινερς να γίνουν μόνιμες αίθουσες για τα παιδιά μας? Αυτά που εκτελούνται είναι από Αργουζή ή παλιότερα.
Ø Πως αντιμετώπιζουν τα προβλήματα της ύδρευσης όταν ο κεντρικός αγωγός από το Μαράθι είναι βουλωμένος με αποτέλεσμα να ξεχειλίζουν τα φρεάτια της διαδρομής και η δεξαμενή στην Παροικιά τροφοδοτείται με δεκάδες υδροφόρες που πληρώνει ο δημότης, για να αντιμετωπιστούν οι καλοκαιρινές ανάγκες?
Ø Ποιος αναλαμβάνει το ρίσκο να μείνει η Παροικιά χωρίς νερό μέσα στο καλοκαίρι?
Ø Τι έχουν να πούν για το πραγματικό σκάνδαλο να έχουν προμηθευτεί εδώ και περίπου 3 χρόνια τις 2 μονάδες αφαλάτωσης και να έχουν κάνει έργα υποδομής συνολικά 2.000.000€ αλλά να τους «ξέφυγε» να υλοποιήσουν έργα αξίας 500.000 €, που δεν μπορούν να τα βρούν για να ολοκληρωθεί το έργο και οι αφαλατώσεις σαπίζουν?
Ø Τι έκαναν με το κυκλοφοριακό της Παροικιάς και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών ?
Ø Τι έκαναν με την ανάδειξη των παραδοσιακών οικισμών σε όλο το νησί?
Ø Τι γίνεται με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού?
Ø Τι γίνεται με το πολιτιστικό κέντρο?
              Ο κατάλογος αυτών των ερωτημάτων είναι μακρύς.
Καμιά εμπιστοσύνη λοιπόν σ΄αυτούς τους υποψήφιους που εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι», «υπερκομματικοί» ή ως «ενωτικοί» ή ακόμη και «εκφραστές της αριστεράς».
 Κοροϊδεύουν για πάρουν την ψήφο σου.
 Πίσω τους είναι κρυμμένα και συμφέροντα ή προσωπικοί υπολογισμοί και φιλοδοξίες.

Φίλες και φίλοι,
          Εμείς δεν φιλοδοξούμε να καλλιεργήσουμε αυταπάτες, ότι αυτά που δεν έγιναν εδώ και 12 χρόνια άλλων δυνατοτήτων θα γίνουν τώρα από εμάς .
Εμείς νοιώθουμε πόσο  βαρύ είναι το χρέος στις πλάτες μας και πρέπει να πούμε αλήθειες και όχι να χαϊδέψουμε αυτιά. Πρέπει να σπάσει η αντίληψη ότι ο Δήμαρχος ή το ΔΣ μπορεί να λύνει τα πάντα, γιατί εξηγήσαμε τα ασφυκτικά πλαίσια λειτουργίας της τοπικής διοίκησης.
 Η κοινωνία, οι απλοί άνθρωποι αυτά που λέμε λαϊκά στρώματα και τα προβλήματα τους, οργανωμένα μέσα από συλλόγους, φορείς, σωματεία πρέπει να βρεθούν στο προσκήνιο.
 Εμείς δεν τάζουμε τίποτα. Μόνο για ένα πράγμα δεσμευόμαστε. Να στηρίζουμε και να συμπαραστεκόμαστε σε κάθε προσπάθεια κινητοποίησης, να εμπνέουμε και να μπαίνουμε μπροστά αλλά θα πρέπει να αναπτυχθούν αγώνες.
 Θα πρέπει να υπάρξει συσπείρωση όλων, να διαμορφώσουμε ένα αγωνιστικό χείμαρρο έτοιμο να παρασέρνει τα εμπόδια. Να είστε σίγουροι ότι εμείς θα είμαστε παντού και πάντα.
Τα προβλήματα των παριανών με το χαράτσι, τα ζητήματα υγείας αρχικά, η τωρινή Δημοτική Αρχή τα θεωρούσε έξω από τις αρμοδιότητες της. Αποδείξαμε στην πράξη και πολλές φορές την δύναμη που μπορεί να κρύβει η αγωνιστική διάθεση του κόσμου. 
Φίλες και φίλοι,
Δεν είμαστε καινούργιοι, έχουμε πολιτική άποψη για τα τοπικά , τα περιφερειακά και πανελλαδικά προβλήματα της χώρας, μας στηρίζει το ΚΚΕ, μας γνωρίζετε για αυτό τρέφετε και την όποια εκτίμηση σε μας.
Ξέρουμε πολύ καλά τι μας προσάπτουν οι αντίπαλοι και τι βασανίζει καλοπροαίρετα το μυαλό κάποιων άλλων, ενδεχομένως και κάποιων από εσάς που είστε σε αυτή την αίθουσα.
Ξέρουμε ότι πολλοί και από εσάς, έχετε ενστάσεις, απορίες, διαφωνίες ή και μη αποδοχή με την γενικότερη πολιτική του ΚΚΕ. Ξέρουμε ότι μπορεί να εκτιμάτε πρόσωπα και να τους αναγνωρίζετε ικανότητες αλλά εμείς σας λέμε ότι δεν αρκεί. Ικανοί άνθρωποι που εφαρμόζουν αντιλαϊκή πολιτική είναι επικίνδυνοι. Έχετε πολλά τέτοια παραδείγματα.
  Εμείς όμως δεν θέλουμε  να φτιάξουμε ένα συνδυασμό του ΚΚΕ, απόδειξη ότι μέχρι σήμερα μετέχουν στο ψηφοδέλτιο μας, πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το κόμμα. Νοιώθουν την ΛΣ πραγματικά συσπείρωση του λαού γύρω από τα προβλήματα του.  Αυτή την προσπάθεια θα την συνεχίσουμε.
 Σήμερα μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε ένα ευρύτερο κάλεσμα σε όλους εσάς που είστε σε αυτήν την αίθουσα αλλά και σε όσους δεν είναι σήμερα εδώ.
 Ανταποκριθείτε σε αυτό το κάλεσμα του αγώνα όσοι το επιθυμείτε από όποια θέση και αν θέλετε. Είτε σαν υποψήφιοι είτε σαν επιτροπές στήριξης, συμπαραστάτες αυτής της προσπάθειας δίπλα στους υποψήφιους.
Εμείς είμαστε μακριά από συζητήσεις παραγόντων ή συνάξεις κορυφής. Εμείς έχουμε εσάς, εσείς είστε το στήριγμα μας. Επειδή λοιπόν μπορεί να θέλετε να αξιοποιηθείτε σε αυτή την προσπάθεια με όποιον τρόπο και να μη το γνωρίζουμε ή να μας έχει διαφύγει αφήστε στην είσοδο ένα όνομα και τηλέφωνο για να βρεθούμε.
Φίλες και φίλοι,
 Έχουμε τη θέληση και την ικανότητα να μην χάσει το νησί μας και οι άνθρωποι του άλλα 5 χρόνια που αν τα προηγούμενα ήταν δύσκολα αυτά θα είναι πέτρινα.
Πιστοί στις αρχές της δημοκρατίας του λαού και όχι τη «δημοκρατία της επικοινωνίας» αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε :

Πραγματική λαϊκή συμμετοχή, δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες για όλους, ενεργοποίηση του δημότη, ενημέρωση, πραγματική διαφάνεια και λαϊκό έλεγχο σε κάθε δημοτική δαπάνη, έργο ή προμήθεια.
Τη δραστική αύξηση της χρηματοδότησης της τοπικής διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Την μη ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών που θα αυξήσουν παραπέρα τα δημοτικά τέλη. Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας.
Την κατάργηση κάθε είδους αντιλαϊκής έμμεσης και άμεσης φορολογίας. Στα πλαίσια αυτά αναζητάμε τους τρόπους σε πρώτη φάση της κατάργησης δημοτικών τελών και τελών κάθε μορφής για ευπαθείς ομάδες και γενικότερα της μείωσης των τελών που να ανταποκρίνονται τουλάχιστον στην σημερινή οικονομική κατάσταση κατάργηση τροφείων στους πσ
Αξιοποίηση και διεκδίκηση πόρων από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και το ΕΣΠΑ ,αν και οι πόροι για μη ανταποδοτικά έργα θα είναι στο νέο πρόγραμμα ελάχιστοι.
Έργα υποδομών σχεδιασμένα από κεντρικούς κρατικούς φορείς με κριτήριο τα προβλήματα και τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, με σεβασμό στο φυσικό, κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον. Αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία.-αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας-  Πιστοποίηση ασφάλειας δημοτικών κτιρίων- Πολεοδομικά
Έργα και υποδομές που απαντούν στις πραγματικές λαϊκές ανάγκες του νησιού μας και έχουν μείνει στα αζήτητα εδώ και χρόνια.
(Εμπορικό λιμάνι-κτιριακά Α/Δ-αθλητικές εγκαταστάσεις – πολιτιστικό κέντρο-  αξιοποίηση πόρων του ΛΤ- χώρος αναμονής στο λιμάνι που να μην αλλοιώνει το χαρακτήρα του οικισμού και να είναι στην κλίμακα του νησιού. –- πεζοδρόμια- κυκλοφοριακό Παροικιάς-  Στήριξη του μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού και της ερασιτεχνικής πολιτιστικής δημιουργίας- διαχωρισμός απορριμμάτων στη πηγή της περισυλλογής- Αποχετευτικό κεντρικής και νότιας Πάρου- Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης από το Μαράθι – εγκατάσταση αφαλατώσεων κλπ)
Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές, στους τομείς της υγείας, πρόνοιας, παιδείας, ασφάλισης, πολιτισμού, αθλητισμού. Άμεσες ενέργειες για στεγαστικό Γυμνασίου, 2ου Δημοτικού  νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμων.
Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και   ασφαλιστικά δικαιώματα, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών
     σχέσεων εργασίας.

Στήριξη της γεωργίας, κτηνοτροφίας και αλιείας, με ουσιαστικά μέτρα ενάντια στις αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ και με τιμές που να καλύπτουν τα έξοδα και να αφήνουν ένα ικανό εισόδημα.


Φίλες και φίλοι,
Μεταφέρετε το μήνυμα παντού.
Σε κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο, επαγγελματία, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, ψαρά, γυναίκα, νεολαίο. Τους  καλούμε όλους να συμμετέχουν σ’ αυτήν την προσπάθεια. Σας καλούμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για μέλλον το δικό μας , των παιδιών μας και του τόπου μας, για τον φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης.
Στη Λαϊκή Συσπείρωση συναντώνται όσοι αρνούνται να συμβιβαστούν, όσοι επιλέγουν το δρόμο της αντίστασης, στην νέα θύελλα μέτρων που έρχεται και στέλνουν μήνυμα ενότητας, συσπείρωσης, κοινωνικής συμμαχίας και προοπτικής για μια ζωή που μας αξίζει.
          Είναι η ώρα να δείξουμε ότι μπορούμε να αναλάβουμε τις τύχες του νησιού μας, μακριά από εγκάθετους επαγγελματίες «σωτήρες», μακριά από τους ρουσφετολόγους και τους υπηρέτες της συναλλαγής, που πιστεύουν ότι περνάει ακόμα η μπογιά τους.
          Είναι η ώρα να δείξουμε ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι σε συμφέροντα που ξεζουμίζουν το νησί μας με μόνο στόχο το δικό τους κέρδος , υποβαθμίζοντας τη ζωή μας και τον τόπο.
Είναι η ώρα να υψώσουμε το μπόι μας απέναντι στη αντιλαϊκή πολιτική, τα κόμματα της και το ντόπιο πολιτικό τους προσωπικό, που υποθηκεύουν ακόμα και το μέλλον των παιδιών μας.
Είναι η ώρα να τιμωρήσουμε αυτούς που μας ξεγέλασαν.

Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε και να τους ανατρέψουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: