Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων « ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ » για το νέο αεροδρόμιο


                                                                                                              Πάρος 26.03.2014

                                                                                

                                                                                                             Αρ. Πρωτ.: 121

 
ΠΡΟΣ : ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΝΟΜΟΥ  ΚΥΚΛΑΔΩΝ

               κ. Γιάννης Βρούτσης

               κ. Νίκος Συρμαλένιος

               κ. Παναγιώτης Ρήγας

ΚΟΙΝ. : Μ.Μ.Ε.

                                                                                         ΘΕΜΑ : ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΡΟΥ

 

ΣΧΕΤ.: Η με αρ. πρωτ. ΔΤΥ/Δ7/Γ/7623/1865 επιστολή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γενική Διεύθυνση Αερομεταφορών, Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών (ΔΤΥ).

 
Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές,

 Σας γνωρίζουμε ότι στις 15.11.2013 είχαμε στείλει επιστολή – αίτημα προς τα Υπουργεία :

 α) Οικονομικών  β) Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων γ) Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  δ) Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής αλλαγής

 και ε) Τουρισμού ,για να καταθέτουμε συνοπτικά τους λόγους που επιβάλλουν την επίσπευση των διαδικασιών - μελετών για τα κτιριακά και τη δημοπράτηση των σχετικών έργων με στόχο την ολοκληρωμένη κατασκευή του νέου Αεροδρομίου Πάρου.

Στο σχετικό έγγραφο είχαμε αναφέρει τα παρακάτω :

 

{ “  Θεωρούμε όλοι οι Παριανοί και Αντιπαριώτες ως ύψιστης σημασίας και άμεσης προτεραιότητας το συγκεκριμένο έργο υποδομής, τόσο για την Πάρο & Αντίπαρο, όσο και για τα κοντινά Κυκλαδονήσια.

 Χωρίς αμφιβολία το νέο Αεροδρόμιο Πάρου θα αποτελέσει πυλώνα αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος στο νησί μας. Οι επισκέπτες πλέον δεν θα σπαταλούν χρόνο και χρήμα για να φτάσουν στην Πάρο. Αυτό και μόνο το γεγονός αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα ως προς την προσέλευση επισκεπτών στο νησί μας, και κατ’ επέκταση μπλοκάρει την ανάπτυξη και την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος.

         Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό το νησί δεν υστερεί σε κανένα τομέα: πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομία, φυσικότητα τοπίου, υποδομές, υπηρεσίες, προϊόντα, κλπ. Είναι κρίμα να μην του δώσουμε την ώθηση να ξεπεράσει τα γεωγραφικά του όρια, να γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο, με τους πολυάριθμους επισκέπτες που ευελπιστούμε να προσέρχονται σε αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με το νέο Αεροδρόμιό του.   }

Σε απάντηση του παραπάνω εγγράφου λάβαμε την παρακάτω απάντηση στις 14.03.2014 με αρ. πρωτ.  ΔΤΥ/Δ7/Γ/7623/1865 της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στην οποία μας γνωστοποιούν ότι η Τεχνική Διεύθυνση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έχει προχωρήσει στην εκπόνηση του πρώτου σταδίου της μελέτης των κτιριακών υποδομών του Νέου Αερολιμένα Πάρου και προτίθεται να αναθέσει τα υπόλοιπα στάδια της μελέτης, κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας, σε εξωτερικούς μελετητές, εφόσον οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.    

Κύριοι Βουλευτές,

 Αντιλαμβάνεστε την σπουδαιότητα της ολοκλήρωσης του νέου αεροδρομίου Πάρου για την αειφόρο ανάπτυξη και πρόοδο των νησιών μας.

Στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης η κατασκευή του νέου αεροδρομίου θα συμβάλλει στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά μας, θα διευρύνει την τουριστική περίοδο και θα δημιουργήσει ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας.

 Για τους παραπάνω λόγους πιστεύουμε ότι θα σταθείτε αρωγοί και συμπαραστάτες στο αίτημα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: