Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Παρέμβαση Νίκου Συρμαλένιου για το φορτηγό πλοίο που προσάραξε στη Μύκονο

Με παρέμβαση του προς το γραφείο τύπου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή και προς το Λιμεναρχείο Μυκόνου, ο Νίκος Συρμαλένιος ζήτησε να ενημερωθεί υπεύθυνα για τις συνθήκες του ναυαγίου του προσαραχθέντος υπό τουρκική σημαία φορτηγού πλοίου στις βόρειες ακτές της Μυκόνου και επίσης για το περιεχόμενο του φορτίου και το ενδεχόμενο ρύπανσης από τα καύσιμα του πλοίου.
Από τις απαντήσεις που έλαβε, διαπιστώθηκε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή με ευθύνη της πλοιοκτήτριας εταιρείας –όπως ορίζει και η διεθνής νομοθεσία– έχει ανατεθεί σε μεγάλη εταιρεία ρυμουλκών η προστασία από τη ρύπανση της θάλασσας και των ακτών καθώς και η μέριμνα για την απάντληση των καυσίμων και γενικότερα οι επιπτώσεις από την προσάραξη. Όμως λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στην περιοχή, δεν έχει ακόμα αντιμετωπιστεί ολοσχερώς το θέμα της προστασίας από τη ρύπανση.
Επιπλέον, ενημερωθήκαμε ότι τα κοντέϊνερ, μερικά εκ των οποίων έχουν πέσει στη θάλασσα, περιέχουν ρούχα, παπούτσια και μικροέπιπλα, ενώ η όλη επιχείρηση εποπτεύεται από αρμόδιο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Προστασίας των θαλασσών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Είναι φανερό ότι τις επόμενες ώρες, η εγρήγορση όλων μας, καθώς και των τοπικών και όλων των συναρμόδιων αρχών, θα πρέπει να ενισχυθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: