Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
       Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 24/02/2014 που πραγματοποιείται στη Σύρο σε παρέμβασή του έκανε την παρακάτω ενημέρωση του Συμβουλίου σε ότι αφορά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων για τα προβλήματα του Κ.Υ. ΠΑΡΟΥ:
       Κυρία Πρόεδρε
      Αγαπητοί Συνάδελφοι
      Όπως επανειλημμένα σας έχω ενημερώσει οι Παριανοί και Αντιπαριώτες τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις διεκδικώντας την επαρκή στελέχωση του Κ.Υ. ΠΑΡΟΥ και το σταμάτημα της βαθμιαίας υποστελέχωσης από επιστημονικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό καθώς και διασώστες του ΕΚΑΒ.
      Τα τελευταία αυτά χρόνια παρ’ όλες τις κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες και πορείες ελάχιστα κερδήθηκαν. ‘Ενεκα τούτου οι αγώνες και οι αγωνίες των κατοίκων συνεχίζονται. Στο πλαίσιο αυτό την προηγούμενη Κυριακή διεξήχθη ένα άτυπο τοπικό δημοψήφισμα σε Πάρο και Αντίπαρο, με βασικό ερώτημα τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.
      Πάνω από 5.500 Δημότες και κάτοικοι μετείχαν στη διαδικασία αυτή και με καταλυτική πλειοψηφία που αγγίζει το 99% αποφασίσθηκε η συνέχιση των αγώνων.
      Έτσι έχει αποφασισθεί μεθαύριο Τετάρτη 26/Φεβρουαρίου να γίνει Γενική Απεργία που θα έχει σαν επιδίωξη να νεκρωθεί , γι ΄ αυτή την ημέρα, οποιαδήποτε δραστηριότητα στα δύο νησιά. Παράλληλα θα γίνει, το πρωί της ίδιας ημέρας, παλλαϊκή συγκέντρωση των κατοίκων στο λιμάνι της Παροικιάς.
      Επειδή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάρος σε ότι αφορά το Κ.Υ. είναι ανάλογα με αυτά που αντιμετωπίζουν οι Υγειονομικές Μονάδες σε όλα σχεδόν τα Νησιά του Νοτίου Αιγαίου καλούμε την Περιφερειακή Αρχή, το Περιφερειακό Συμβούλιο, τους Συναδέλφους του Α’ Βαθμού της Αυτοδιοίκησης, όλους τους κατοίκους και φορείς των Νησιών, να συντονίσουν τα βήματά τους με αυτά των κατοίκων της Πάρου – Αντιπάρου, για να ασκηθεί πίεση στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό προς το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να δώσει λύσεις στα οξύτατα προβλήματα στελέχωσης και λειτουργίας των Υγειονομικών Μονάδων της Περιφέρειάς μας.       
  
                                                     ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


                                       ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: