Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Βράβευση του παριανού αγρότη Αρσένη Λουκή από την Ευρωπαϊκή Ένωση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Για το Δήμο Πάρου αποτελεί υποχρέωση και ελάχιστο δείγμα εκτίμησης προς το έργο του Παριανού αγρότη Αρσένη Λουκή, ο οποίος έχει επιλεγεί  μεταξύ των 30 Eυρωπαίων νέων αγροτών που θα βραβευτούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη βιοκαλλιέργεια τοπικών προϊόντων και την παρακολούθηση των νέων τύπων βιοκαλλιέργειας, η έκφραση των συγχαρητηρίων στο πρόσωπό του.

Το επίτευγμά του αυτό είναι σημαντικότατο για τους κάτωθι λόγους:

α)      Επέλεξε τον όχι τόσο εύκολο δρόμο της αγροκαλλιέργειας ενσωματώνοντας ορθές πρακτικές, παραδοσιακές, αγνές αλλά και ταυτόχρονα καινοτόμες λύσεις γεωργικών εφαρμογών.

β)       Απέδειξε ότι υπάρχουν εναλλακτικές διέξοδοι στην εύρεση εργασίας

γ)     Μας υπενθύμισε πως μεγάλο μέρος του πληθυσμού του νησιού μας αλλά και των Κυκλάδων πριν από 50-60 χρόνια είχε ως κύρια απασχόληση τη γεωργία, γεγονός που επιβεβαιώνει το δυναμικό της Πάρου στην αγροκαλλιέργεια.

δ)      Αναδεικνύει εγχώρια προϊόντα και δίνει τη δυνατότητα σε Παριανούς επιχειρηματίες να στραφούν σ’ αυτά, μιας και ο πρωτογενής τομέας στο νησί δεν είναι τα τελευταία χρόνια επαρκώς ανεπτυγμένος.

Ευχόμαστε η επιτυχία της εργασίας του να αποτελέσει έναυσμα για τους κατοίκους του νησιού όλων των ηλικιών, ώστε να στραφούν προς την καλλιέργεια της γης είτε ερασιτεχνικά, είτε επαγγελματικά και να αποκομίσουν τα αδιαμφισβήτητα οφέλη από αυτήν, αλλά γενικότερα να μην διστάζουν να επενδύσουν σε καινοτόμες και εναλλακτικές ιδέες, γιατί όταν αυτές έχουν γερές βάσεις και διακρίνονται από επαγγελματισμό, επιβραβεύονται.

 

 

                           Ο Δήμαρχος Πάρου

                         Χρήστος Βλαχογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: