Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Σφίγγει ο κλοιός για τη Χρυσή Αυγή - Αρση ασυλίας για έξι βουλευτές

Tην άρση της ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής εισηγήθηκε η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής στην Ολομέλεια, αφού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης γνωμοδότησε θετικά υπέρ της πρότασης που είχαν διαβιβάσει σε αυτή οι δικαστικές αρχές. Η πρόταση αφορούσε την άρση της ασυλίας των Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και των Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο για άλλες υποθέσεις. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη με μυστική ψηφοφορία.
Η Επιτροπή έλαβε την απόφαση με ψήφους 8 υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών και ένα «παρών» εκ μέρους της Χρυσής Αυγής.
Γιατί ζητήθηκε η άρση της ασυλίας των Γερμενή, Μπούκουρα και Ηλιόπουλου
Οι ανακριτικές αρχές ζήτησαν να αρθεί η άρση της ασυλίας των κ.κ. Γερμενή, Μπούκουρα και Ηλιόπουλουν προκειμένου να παραπεμφθούν για εγκληματική δράση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης και για εγκληματική δράση, η οποία αφορά την προσβολή του πολιτεύματος.

Συγκεκριμένα οι ανακριτές ζητούν την άρση της ασυλίας των τριών Χρυσαυγιτών βουλευτών αφού, όπως αναφέρουν στο παραπεμπτικό τους, από την εξέταση μαρτύρων και την εκτίμηση εγγράφων προκύπτει ότι «επικεφαλής της στρατιωτικής εκπαιδεύσεως των νεοσυλλέκτων μελών της Χρυσής Αυγής είναι ο βουλευτής Γεώργιος Γερμενής (φέρων αρχικώς τον βαθμό του «λοχαγού» και εν συνεχεία του «ταγματάρχου»), ενώ Ευστάθιος Μπούκουρας «διατηρεί, διακινεί και αποθηκεύει οπλισμό» (γίνεται λόγος για πιστόλια εργοστασίου κατασκευής Zastava) και έχει απόλυτο έλεγχο της δράσεως των πυρήνων της οργανώσεως στο νομό Κορινθίας».
Επίσης, ο βουλευτής κατηγορείται ότι «δίδει εντολή, οργανώνει ή εγκρίνει εκ των υστέρων επιθέσεις κατά αλλοδαπών μεταναστών, περαιτέρω δε εγκρίνει παρανόμους πρακτικές παροχής "προστασίας" από στελέχη της οργανώσεως σε καταστήματα της Κορινθου, του Ξυλοκάστρου και τυου Κιάτου».
Για τους Ηλιόπουλο και Γερμενή αναφέρται ότι «είναι από πολλών ετών σημαίνοντα στελέχη της οργανώσεως διαδραματίζοντα σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και επιχειρησιακή συγκρότηση της Χρυσής Αυγής, αλλά και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσυλλέκτων μελών της οργανώσεως, σκοπός της οποίας ήταν εξ αρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις εν λόγω μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134 επ. του Ποινικού Κώδικος)».
Την Τετάρτη στην Ολομέλεια η τελική απόφαση
Αφού η ειπτροπή Δεοντολογίας εισηγήθηκε θετικά ως προς την άρση της ασυλίας, το θέμα θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη όπου το Σώμα θα αποφασίσει για τον κάθενα ξεχωριστά με μυστική ψηφοφορία. Αν και η ολομέλεια αποφασίσει θετικά, τότε οι βουλευτές της ΧΑ θα περάσουν στα χέρια της Δικαιοσύνης.
Ταυτόχρονα, σήμερα στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εξετάσθηκαν και παλαιότερα αιτήματα άρσης περί άρσης ασυλίας Χρυσαυγιτών βουλευτών και συγκεκριμένα του Ηλία Κασιδιάρη για τα επεισόδια στο Ηράκλειο της Κρήτης, του Ηλία Παναγιώταρου για τα επεισόδια στο «Χυτήριο» και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου για τη δημιουργία παράνομου ραδιοσταθμού. Και για τους τρεις η εισήγηση ήταν θετική, επομένως η τελική απόφαση για την άρση της ασυλίας τους παραπέμπεται στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη.
Γερμενής: Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα με κατηγορούσαν για εσχάτη προδοσία
Σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες φορές όπου είχε ζητηθεί η άρση της ασυλίας Χρυσαυγιτών βουλευτών οι Γιώργος Γερμενής και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος εμφανίστηκαν στην επιτροπή Δεοντολόγίας της Βουλής. Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν τα μέλη του νεοναζιστικού μορφώματος «σνόμπαραν» παρόμοιες συνεδριάσεις και δεν εμφανίζονταν ποτέ παρότι καλούνταν καθώς το θέμα τους αφορούσε.
«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα με κατηγορούσαν για εσχάτη προδοσία, εμένα που έχω στο σαλόνι μου την ελληνική σημαία» ανέφερε ο κ. Γερμενής κατά την τοποθέτησή στην επιτροπή της Βουλής.
Πάντως τόσο ο κ. Γερμενής, όσο και ο κ. Αξεξόπουλος ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους.
Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Μέλη της Επιτροπής είναι: οι Κυριάκος Βιρβιδάκης και Βασίλειος Υψηλάντης (από τη ΝΔ), Ευάγγελος Αποστόλου (από τον ΣΥΡΙΖΑ), Παναγιώτης Ρήγας (από το ΠΑΣΟΚ), Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά (από τους ΑΝΕΛ), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (από τη ΧΑ), Νίκος Τσούκαλης (από τη ΔΗΜΑΡ) και Σπύρος Χαλβατζής (από το ΚΚΕ). Στην σημερινή ωστόσο συνεδρίαση την ΔΗΜΑΡ εκπροσώπησε στην Επιτροπή ο Βασίλης Οικονόμου.
Αίτημα άρσης της ασυλίας και των Ελένη Ζαρούλια και Στάθη Μπούκουρα (για δεύτερη φορά)
Εν τω μεταξύ εντός της ημέρας αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή αίτημα του Αρείου Πάγου για άρση της ασυλίας και της Ελένης Ζαρούλια για παράνομη κατοχή πυρομαχικών καθώς σε βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία γιατί προσπάθησε να περάσει στη ΓΑΔΑ σφαίρα στον κρατούμενο -τότε- σύζυγό της Νίκο Μιχαλολίακο.
Το αίτημα για άρση της ασυλίας του Στάθη Μπούκουρα αφορά δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του για εξύβριση και απειλή κατά του δημάρχου Κορίνθου.
Στη Χρυσή Αυγή σήμερα το ΣΔΟΕ για τα μαύρα ταμεία
Εν τω μεταξύ σήμερα ξεκίνησε την έρευνά του στη Χρυσή Αυγή το ΣΔΟΕ. Ο έλεγχος θα ξεκινήσει από τα βιβλία του κόμματος και ανάλογα από τα ευρήματα θα επεκταθεί είτε σε πρόσωπα είτε σε άλλες περιοχές της Επικράτειας, οπότε και θα ζητηθεί η συνδρομή άλλων Περιφερειακών Διευθύνσεων.
Στόχος δεν είναι βέβαια να καταλογιστούν... φορολογικές παραβάσεις αλλά να εντοπιστούν στοιχεία ή να βρεθούν ενδείξεις, που θα ενισχύσουν ή θα πλαισιώσουν το κατηγορητήριο, στο μέρος που αφορά στη παράνομη χρηματοδότηση του κόμματος.


Πηγή:   | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/125572#ixzz2hLvdAkiX

Δεν υπάρχουν σχόλια: