Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Σύλλογος Φίλων του Παραδοσιακού Οικισμού Παροικιάς


Πάρος 24 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο Τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Φίλων του Παραδοσιακού Οικισμού Παροικιάς και Παλαιάς Αγοράς, καλεί  όσους επιθυμούν να εγγραφούν μέλη του Συλλόγου, να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Τις αιτήσεις παραλαμβάνει η Γραμματέας του Συλλόγου κ. Σπανού Καραγκούνη Ερμιόνη στο Κατάστημα «ΑΘΗΝΑ», που βρίσκεται στην Παλαιά Αγορά. Τηλ. επικοινωνίας: 22840 -21657

ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ü  Η αναζωογόνηση της παραδοσιακής αγοράς του οικισμού που παλαιότερα αποτελούσε τον οικονομικό πνεύμονα του νησιού.

ü  Η ανάλυση, μελέτη, προώθηση και υποβολή προτάσεων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν το μοναδικό για την ομορφιά του παραδοσιακό οικισμό της Παροικιάς και την ανάδειξή του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ü  Η ανάδειξη και προβολή του μοναδικού σε αρχαιολογική αξία βυζαντινού μνημείου της Εκατονταπυλιανής.

ü  Ο εξωραϊσμός τμημάτων του οικισμού, ώστε αυτά να αποτελέσουν σημεία αναφοράς για κάθε επισκέπτη και φίλο του νησιού μας. Τέτοια τμήματα είναι ο λόφος του Αγίου Κωνσταντίνου και η ευρύτερη περιοχή του Κάστρου, ο χώρος του πρώην αγροκηπίου,, η περιοχή της Αγίας Άννας, το παλαιό κτίσμα του Φραγκομονάστηρου κ.α.

ü  Η δημιουργία ιστοσελίδας και έκδοση εντύπων ενημερωτικού περιεχομένου και προβολής της Παροικιάς.

ü  Η οργάνωση και καθιέρωση μεγάλου ετήσιου τοπικού πανηγυριού στο λόφο του Αγίου Κωνσταντίνου την 20η Μαΐου Εκάστου Έτους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: