Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.- Απολογισμός δράσης και ευχαριστίες σε χορηγούς

                                                                                              Πάρος  18/09/2013


                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με  το πέρας του καλοκαιριού και την έλευση του φθινοπώρου, το θερινό πρόγραμμα δράσεων της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.  «ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΠΑΡΟΣ 2013», οδεύει προς την ολοκλήρωσή του.
Ένα πρόγραμμα πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων πλούσιο σε ύλη και περιεχόμενο, πολυδιάστατο, με σεβασμό απέναντι στον παριανό πολιτισμό και την παριανή λαϊκή παράδοση και λαογραφία.

Πιστεύουμε ότι και φέτος, σε συνθήκες σκληρών οικονομικών περικοπών που επέβαλε η οικονομική κρίση, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της τοπικής μας κοινωνίας αγκαλιάζοντας όλες τις προτάσεις των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας, διοργανώνοντας παράλληλα πολλές εκδηλώσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου που έτυχαν θερμής υποδοχής από το σύνολο της παριανής κοινωνίας και τους επισκέπτες.


Πολλές εκδηλώσεις της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. φιλοξενήθηκαν στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο τύπο, σε υψηλής επισκεψιμότητας ιστοσελίδες καθώς και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, φέρνοντας την Πάρο στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Χάρη στην ευγενική χορηγία της Carrefour Μαρινόπουλος, της Blue Star Ferries και  την προσφορά του Ιταλικού Προξενικού Γραφείου στην Πάρο κατέστη δυνατή η έκδοση 5.000 φυλλαδίων, τα οποία περιελάμβαναν όλες τις εκδηλώσεις μας για το καλοκαίρι 2013.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους συλλόγους, φορείς και οργανώσεις με τους οποίους συνεργαστήκαμε άψογα μέσα σε πλαίσιο απόλυτου σεβασμού και δημιουργικής συνύπαρξης, μοιραζόμενοι τις αγωνίες, τις εντάσεις αλλά και τις χαρές κάθε επιτυχίας.
Επίσης ένα μεγάλο και ειλικρινές  ευχαριστώ στους χορηγούς των εκδηλώσεών μας που χάρη  στη δική τους ανταπόκριση και στήριξη καταφέραμε να ελαχιστοποιήσουμε τις δαπάνες και τα κόστη των δραστηριοτήτων μας.

Στην προσπάθεια αυτή χορηγοί μας ήταν  οι Blue Star Ferries, τα ξενοδοχεία Αιγαίον, Porto Paros, Nicolas, Aργοναύτης, Holiday Sun, High Mill, Hotel Polos, Hotel Dina, Parian Village,  το Τουριστικό Γραφείο Ανεμόμυλος του κ. Αλέκου Καρποδίνη,  η κ. Στέλλα Φυρογέννη, τα μικρογεύματα Γρηγόρης, τα εστιατόρια il Sussuro del pino, Κοράλι, Ελαία, η εταιρεία Γενικού εμπορίου Γιάλπη Ποθητή, το κατάστημα Γκρόζος, η Ergosystem Χ. Σαρρής-Α.Μαύρη Ο..Ε., η εταιρεία γενικού εμπορίου Ι. Μιχαλιός & ΣΙΑ Ο.Ε.  το τουριστικό γραφείο ERKYNA TRAVEL, η Hellenic Seaways, η Carrefour Μαρινόπουλος, η Ευρωαγορά Πάρου,  οι Μύλοι Λούλη, οι μαγιές ZANAE, η εταιρεία Σκαθαρούδης, ο τηλεοπτικός σταθμός  ΣΚΑΙ, ο Αγροτικός Συναιτερισμός Πάρου,  η εταιρεία Αρχίλοχος Συμμετοχών Αλιπράντης Γρηγόρης, η Epigraph Μαργαρίτης Ηλίας, ο κ. Γρηγόρης Αλιπράντης παγωτά ΕΒΓΑ, ο κ. Λουκής Αρσένης, η Φυτοτεχνική Γιώτα, τα Κρεοπωλεία Ντάρας, Κρεαταγορά, Δαβερώνας, ο φούρνος Ραγκούση, ο φούρνος Αλιπράντη, ο Παραδοσιακός φούρνος Αγκαιριάς (Χανιώτης Γιώργος), ο Ξυλόφουρνος (Ζουμής Νικόλαος), η Αρτοποιία – ζαχαροπλαστική Ζουμής Χρήστος, ο φούρνος Στρατής (Παντελαίος Γεώργιος).

 Ευχαριστούμε θερμά τους συμμετέχοντες ομιλητές που συνέλεξαν και παρουσίασαν πολύτιμες πληροφορίες για τα επί μέρους θέματα, όλους τους εθελοντές της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. που πρόθυμα μας βοήθησαν όπου τους ζητήθηκε, τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου για την πρόθυμη βοήθεια και την άψογη συνεργασία τους, τους εργαζόμενους της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. που υπερέβαλαν εαυτούς ώστε να υλοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι εκδηλώσεις μας,  καθώς και το προσωπικό του Δήμου που εργάσθηκε πέραν του ωραρίου προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των εκδηλώσεών μας.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ  στα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης παράρτημα Κυκλάδων, στο Αστυνομικό Τμήμα Πάρου, στο Λιμεναρχείο Πάρου, στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο εντός και εκτός νησιού, στον οδηγό αγοράς Πάρου-Αντιπάρου Paros Pages για την υποστήριξή, την προβολή  και την ουσιαστική συνεισφορά τους.
Επίσης, τους μόνιμους συμπαραστάτες μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, Μαιρίνα Ματθαιοπούλου και Σωτήρη Κουτσιαύτη.
Η αφετηρία  του θερινού μας προγράμματος έγινε με την πραγματοποίηση του 3ου Ποδηλατικού γύρου Πάρου με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και θερμή ανταπόκριση από τους πολυάριθμους φίλους του ποδηλάτου στο νησί μας.

Κορωνίδα όμως των φετινών εκδηλώσεων αποτέλεσε η πραγματοποίηση το 1ου Φεστιβάλ  Τοπικών Προϊόντων Πάρου αφιερωμένο στον άρτο της Πάρου τον επιούσιο που έγινε με την ευκαιρία αναπαλαίωσης και επαναλειτουργίας των δύο ανεμόμυλων στον λόφο της Αγίας Άννας στην Παροικία.
Το φεστιβάλ συνοδεύτηκε από πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως εργαστήρια, θεματική παράσταση θεάτρου σκιών, ομιλίες, έκθεση γλυπτικής και φωτογραφίας, με αποκορύφωμα τη μεγάλη συναυλία του Παντελή Θαλασσινού που παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Η εξαιρετικής καλλιτεχνικής ποιότητας παιδική θεατρική παράσταση «Αίσωπος Κάτι θέλει να μας πεί» με τον θίασο της Κάρμεν Ρουγγέρη που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους θεατρόφιλους συμπολίτες μας, η σπουδαία έκθεση του μουσείου αρχαίας τεχνολογίας του κ. Κοτσανά «Οι Εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων», τα Διεθνή Σεμινάρια μουσικής που συνοδεύτηκαν από μια σειρά εξαιρετικών συναυλιών με τη συμμετοχή σπουδαίων μουσικών (Stockhausen, Bussurro, Bouman, Smith, Β. Ρακόπουλο), η διοργάνωση σημαντικών εικαστικών εκθέσεων, οι εκδηλώσεις παρουσίασης βιβλίων, η έκθεση σημαντικών καλλιτεχνών για την προβολή του μουσείου γλυπτικής «Ν Περαντινός», η μεγάλη συναυλία των LOCOMONDO για τους νεότερους, η εκπληκτική συναυλία κλασσικής μουσικής με την ορχήστρα εγχόρδων του μουσικού φεστιβάλ Σαντορίνης στον προαύλιο χώρο της Εκατονταπυλιανής, η μαγική μουσικοποιητική βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο μας ποιητή Κ. Καβάφη, αποτελούν και αποδίδουν το πολιτιστικό στίγμα που θελήσαμε να καταθέσουμε στην κρίση και στην ευαισθησία των παριανών αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας.
  
Το πρόγραμμα των θερινών μας εκδηλώσεων ολοκληρώνεται με την διοργάνωση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη συμμετοχή των Δήμων Πάρου και Αντιπάρου,  της 3ης μουσικής συνάντησης Λαϊκών Πνευστών (τσαμπούνες) στις 27-28 και 29 Σεπτεμβρίου που φέτος γίνεται στην Πάρο και Αντίπαρο με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 200  μουσικών από τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου.

Και η προσπάθεια για ποιοτική «ψυχαγωγία» συνεχίζεται...

Και του χρόνου, με δύναμη για τα καλύτερα!!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια: