Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Λειτουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) και στην Πάρο.

Πάρος  09/09/2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου, ως συνεργαζόμενο φορέα υλοποίησης προχωρούν στην σύσταση και λειτουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)στην Πάρο.
Σύμφωνα με τον νόμο 3879/2010 την ίδρυση των Κέντρων θα αναλάβουν οι υπηρεσιακές μονάδες που ασκούν τις σχετικές αρμοδιότητες των Δήμων για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο πλαίσιο της Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
 Σκοπός του προγράμματος είναι η ενεργοποίηση του εθνικού δικτύου Δια Βίου Μάθησης που στοχεύει στην συνεργασία φορέων διοίκησης και παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε ενήλικες, ώστε μέσω της λειτουργίας των δομών να παρέχεται Δια Βίου Μάθηση σε όλους τους πολίτες.

Με τον τρόπο αυτόν αξιοποιούνται ουσιαστικά οι διαθέσιμοι κοινοτικοί πόροι μέσω εκπαιδευτικών δράσεων εθνικής εμβέλειας και κατόπιν επιλογής του Δήμου από τα διαθέσιμα προγράμματα εθνικού ενδιαφέροντος, όπως επίσης και με εκπαιδευτικές  δράσεις τοπικής εμβέλειας που προτείνονται από τους ενδιαφερόμενους Δήμους και υλοποιούνται από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
Τα παρεχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε όλους ενήλικες, ανέργους, εργαζόμενους, χωρίς περιορισμούς με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για τη γνώση και ενεργό συμμετοχή.
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπεύθυνη σύστασης και λειτουργίας του Κέντρου στην Πάρο ορίστηκε η Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. κ. Άννα Κάγκανη  – Κορτιάνου ενώ από την πλευρά των υπαλλήλων του Δήμου ορίστηκε η υπάλληλος του γραφείου παιδείας.
Τα προγράμματα που προτείνονται από τον Δήμο μας  έχουν γνώμονα την ικανοποίηση των τοπικών αναγκών για την προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και προσωπικής ανάπτυξης των δημοτών.
Εκφράζουν και απαντούν στις ανάγκες απόκτησης γνώσεων γενικών και επιστημονικών που βοηθούν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των πολιτών και διαμορφώνουν κατάλληλο πεδίο ενίσχυσης των ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση και την αναζήτηση εργασίας με καλύτερες προϋποθέσεις.
Στο Κέντρο Δια    Βίου Μάθησης του Δήμου Πάρου θα λειτουργήσουν τα εξής θεματικά πεδία.
-Οικονομία – Επιχειρηματικότητα
-Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον
-Νέες Τεχνολογίες
-Γλώσσα και Επικοινωνία
-Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
-Πολιτισμός και Τέχνη
Επίσης θα λειτουργήσουν προγράμματα ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για να  παραλάβετε τη σχετική φόρμα συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο παιδείας του Δήμου Πάρου (κ. Πελαγία Παπαδάκη) στο τηλ. 2284360170 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: