Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ

  
          ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                             Πάρος, 22 Αυγούστου 2013
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                               
                   ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                            
            ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                             
Όπως είναι γνωστό από προηγούμενες αναφορές στο θέμα αυτό, ο Δήμος Πάρου πριν από λίγο καιρό, προσέλαβε μια υπάλληλο με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες με σκοπό  την περιήγηση των επισκεπτών στους επισκέψιμους χώρους  της  παλιάς  πόλης της Παροικίας.  Οι περιηγήσεις δεν υποκαθιστούν με κανέναν τρόπο τις υπηρεσίες που παρέχονται από διπλωματούχους ξεναγούς,  προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες και σαν σκοπό έχουν την ανάδειξη της περιοχής.  Η  δράση αυτή  είναι συνέχεια  της πρωτοβουλίας  που ξεκίνησε πέρυσι  από την ομάδα πρωτοβουλίας Κάστρου- Παλαιάς αγοράς με μεγάλη αποδοχή. Άλλωστε, η δράση αυτή πραγματοποιείται με επιτυχία και σε άλλους δήμους της  χώρας  όπως ο Δήμος Αθηναίων.

Χθες το απόγευμα, ειδοποιηθήκαμε για άλλη μια «περιπέτεια»  της υπαλλήλου του Δήμου που  πραγματοποιεί  τις περιηγήσεις, μετά από καταγγελία  ξεναγών και αμέσως έσπευσαν ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Λουΐζος Κοντός, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής κ. Μαρία Χανιώτη και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Μηνάς Καλακώνας   στο Αστυνομικό Τμήμα για να ενημερωθούν για το  τι ακριβώς συνέβη. Εκεί,  βρισκόταν η κοπέλα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μετά το σοκ που υπέστη αφού αναγκάστηκε να διακόψει την περιήγηση και να αφήσει «σύξυλους»  τους 13 περίπου τουρίστες που ήταν μαζί της, για να πάει στο αστυνομικό τμήμα να δώσει τα στοιχεία της. Φαντάζεται κανείς την εικόνα που παρουσιάσαμε στους επισκέπτες;  Η υπάλληλος, αφού έδωσε τα στοιχεία της  αποχώρησε, αφού δεν υπήρχε τίποτε το μεμπτό εναντίον της … Όπως διαπιστώθηκε από τους  αστυνομικούς, των οποίων η συμπεριφορά πρέπει να πω ότι ήταν άψογη μπροστά στους περιηγητές,  δεν  γίνεται ξενάγηση  αλλά περιήγηση στους επισκέψιμους χώρους και τον παλαιό οικισμό. 

            Μάλιστα, η υπάλληλος παραπέμπει σε ξεναγούς  όσους ζητούν παραπάνω πληροφορίες, όπως οφείλει να κάνει.  
            Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω ξεναγοί,  μαγνητοσκοπούσαν την περιήγηση προσποιούμενοι τους τουρίστες, ακριβώς όπως έγινε και σε προηγούμενη περιήγηση όπου δημιουργήθηκαν σοβαρά επεισόδια μπροστά  σε έκπληκτους επισκέπτες. Αλλά και αυτή τη φορά, την στιγμή της επέμβασης της Αστυνομίας, οι περίπου 13 τουρίστες  που παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον την περιήγηση, ξαφνιάστηκαν μπροστά σε αυτή την απρόσμενη  εξέλιξη. Ευτυχώς,  η αστυνομικοί χειρίστηκαν  το θέμα άψογα,  με μεγάλη διακριτικότητα .
            Τελικά, με  θλίψη αναρωτιόμαστε γιατί  όλος αυτός ο πόλεμος, από επαγγελματίες που όλοι σεβόμαστε ;
Γιατί αυτό το μένος εναντίον της προσπάθειας του Δήμου για την προβολή των τόσο σημαντικών επισκέψιμων χώρων της Παροικίας και γιατί όχι την επέκταση της προσπάθειάς και στους άλλους παραδοσιακούς οικισμούς μελλοντικά;
Αυτού του είδους οι πρακτικές μας πάνε πολλά βήματα πίσω… Το δυσάρεστο αυτό γεγονός προκαλεί  μια εικόνα  αρνητική για το νησί μας και πιστεύω ότι ο κάθε νοήμων πολίτης το έχει αντιληφθεί και καταδικάσει .

Αυτού του είδους οι πρακτικές δεν βοηθούν κανέναν και σίγουρα δεν προβάλλουν θετικά το νησί μας . Αντίθετα το στιγματίζουν αρνητικά, ιδιαίτερα στην κρίσιμη εποχή που όλοι βιώνουμε.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι το σωματείο διπλωματούχων  ξεναγών εάν θεωρεί ότι η απόφαση δεν είναι σύννομη, θα έπρεπε να υποβάλλει ένσταση στα αρμόδια όργανα και αν ήθελε να προχωρήσει ακόμη παραπέρα σε μηνύσεις, θα έπρεπε να υποβάλλει μήνυση στο Δήμαρχο που εκπροσωπεί το Δήμο και όχι να προβαίνει σε πράξεις οι οποίες προσβάλλουν το νησί μας και δημιουργούν άσχημη εικόνα στους επισκέπτες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς δεν ακολουθούμε αυτές τις πρακτικές ,αλλά τις καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.
                                                                                                  Ο Δήμαρχος Πάρου

                                                                                               Χρήστος Βλαχογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: