Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Από σήμερα το πρωί τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο μεταμόρφωσης των μικρών νοσοκομείων

Η κινητικότητα των ασθενών ξεκινά από σήμερα, καθώς εκτός από τους εργαζομένους στα νοσοκομεία «φύλλο πορείας» προς άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα παίρνουν και οι νοσηλευόμενοι στα μικρά νοσοκομεία που αλλάζουν ρόλο.
Από σήμερα το πρωί οκτώ συντονιστές του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) βρίσκονται σε ισάριθμα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, καθώς τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο «μεταμόρφωσής» τους σε κέντρα υγείας αστικού τύπου η εξειδικευμένες μονάδες φροντίδας.
Πρόκειται για τα νοσοκομεία Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο (Αττική), Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και Παναγιά (Θεσσαλονίκη).
Στο πλαίσιο αυτό θα ελεγχθούν οι ιατρικοί φάκελοι περίπου 450 ασθενών ώστε να προγραμματιστεί η μετακίνησή τους σε άλλο νοσοκομείο στην περίπτωση που εκτιμηθεί ότι η νοσηλεία τους θα παραταθεί και μετά τις 28 Αυγούστου.
Σημειώνεται ότι το σχέδιο εκκένωσης των νοσοκομείων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως την ερχόμενη Τετάρτη - ή το αργότερο έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας - ώστε από την 1η Σεπτεμβρίου να δοθεί το πράσινο φως για τις μετακινήσεις των εργαζομένων στο ΕΣΥ.
Οπως διευκρινίζει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ Πάνος Ευσταθίου, αναγκαία κρίνεται και η αλλαγή στο σύστημα εφημεριών.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα εφημερεύουν όλα τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου σε 24ωρη βάση κάθε τρεις εργάσιμες ημέρες και όχι σε τρεις χρονικές ζώνες (6 π.μ.-2 μ.μ., 2 μ.μ.-12 μ.μ., 2 μ.μ.-6 π.μ.) όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Με τον τρόπο αυτόν εξασφαλίζεται η απορρόφηση όλων των επειγόντων περιστατικών ενώ το χρονικό «μαξιλάρι» των τριών ημερών δίνει τη δυνατότητα στα νοσηλευτικά ιδρύματα να μπαίνουν στην επόμενη εφημερία με κενά κρεβάτια.
Υπενθυμίζεται ότι έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί το σχέδιο της κινητικότητας, «επιστρατεύονται» και τα στρατιωτικά νοσοκομεία, στα οποία θα γίνονται διακομιδές ασθενών στην περίπτωση ανάγκης αποσυμφόρησης του ΕΣΥ.
Στο μεταξύ, νέα προειδοποίηση απέστειλε χθες ο Αδωνις Γεωργιάδης προς τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, εξαγγέλλοντας ότι όταν διαπιστώνονται περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης τα στοιχεία τους θα αποστέλλονται προς έλεγχο από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες. «Βλέπουμε γιατρούς που επί σειρά μηνών γράφουν συνταγές για φάρμακα από μία συγκεκριμένη εταιρεία σε ποσοστό 95%. Ξεπερνούν δηλαδή τον μέσο όρο δαπάνης δύο και τρεις φορές και εκτελούν το σύνολο των συνταγών τους, το 90%, σε συγκεκριμένο φαρμακείο», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: