Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου , αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης  συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δ.Ε. του Κέντρου Υγείας Πάρου  Ι. Καρασαντέ και ενημερώθηκε για τα πεπραγμένα της Διοικούσας Επιτροπής από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της .

Σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου αυτό το χρονικό διάστημα έγιναν ενέργειες , για την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. με το υπάρχον προσωπικό , όπως και προσπάθεια υπέρβασης των γραφειοκρατικών διαδικασιών σχετικά με την προμήθεια υγειονομικού υλικού.

Παρά την όποια φιλότιμη προσπάθεια της Δ.Ε. και του προέδρου της προσωπικά, τα καυτά προβλήματα της δημόσιας υγείας στην Πάρο και την Αντίπαρο παραμένουν.

Μόνιμο ιατρικό προσωπικό ειδικοτήτων δεν έρχεται, οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών λήγουν, νοσηλεύτριες δεν υπάρχουν ώστε να βγαίνουν οι βάρδιες σε 24ωρη βάση, όπως και το αντίστοιχο προσωπικό στο ΕΚΑΒ. Εκατοντάδες οικογένειες έχουν ήδη χρυσοπληρώσει για τις απαιτούμενες από την εκπαιδευτική διαδικασία εξετάσεις για να μπορούν να γράψουν στα σχολεία τα παιδιά τους.

Η σημερινή κατάσταση στο Κέντρο Υγείας και η αυριανή προοπτική , η σκληρή εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής γενικότερα με κλείσιμο  νοσοκομείων , διαθεσιμότητα προσωπικού και τραγική περικοπή των δαπανών για την υγεία ,προδιαγράφουν την πραγματικότητα της δημόσιας υγείας σήμερα και αύριο. Δηλώσαμε στον πρόεδρο της ΔΕ του Κέντρου Υγείας ότι θα είμαστε συμπαραστάτες του έργου του στο βαθμό που αυτό είναι σε όφελος της υγείας του παριανού λαού.

Είναι φανερό ότι ο δρόμος των κινητοποιήσεων για τον παριανό λαό είναι και πάλι μονόδρομος.

 

Πάρος 27/8/13

Δεν υπάρχουν σχόλια: