Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013


«Σεισμόσημο» σε «ξύλινη» και «απλή» γλώσσα.

 

          Όλος αυτός ο θόρυβος γύρω από το «σεισμόσημο» επαναφέρει στην επικαιρότητα την γνωστή κουβέντα για την «ξύλινη γλώσσα» του ΚΚΕ.

          Μιλάμε για το νέο πιθανό χαράτσι, την υποχρεωτική ασφάλιση των σπιτιών από κάποια φυσική καταστροφή, όπως οι σεισμοί. Μάλιστα.

          Μετά το χτύπημα της Δημόσιας ασφάλισης και Υγείας, και την χοντρή κονόμα από τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, άλλο ένα χαράτσι θα πάει απευθείας στις τσέπες τους για το «καλό» μας.

          Δε βγάζει κυριολεκτικά μάτι, δεν κάνει από μακριά μπαμ,το για ποιόν δουλεύει αυτή η κυβέρνηση, αλλά και υποχρεωτικά οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση διαχείρισης;

          Ο στόχος; Ένας και μοναδικός. Η ενίσχυση τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών, που πάνε χέρι-χέρι και έχουν πίσω τους, πάνω κάτω, τους ίδιους επενδυτές.

          Το ξεπέρασμα της κρίσης που επιχειρούν δεν είναι τίποτα άλλο από το ξεπέρασμα της κρίσης των μονοπωλίων ( ING μέχρι ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και από πίσω τράπεζες) που έχει φυσικά σαν κόστος το βούλιαγμα των λαϊκών νοικοκυριών. Η ενίσχυση δηλαδή των ήδη πλουσίων, με όποιο κόστος γι αυτούς που δεν έφταιξαν σε τίποτα κι όμως φορτώνονται όλο το φταίξιμο.

                Τι άλλο να πεις δηλαδή εκτός από το ότι αποδεικνύεται κάθε μέρα, ότι η πραγματική εξουσία δεν είναι οι κυβερνήσεις που δήθεν κλαψουρίζουν «για το καλό του λαού και του τόπο» και μιλάνε για το «κοινό συμφέρον», που φυσικά δεν υπάρχει και μόνο «κοινό» δεν είναι, ενώ με όλους τους τρόπους δείχνουν ότι είναι απλοί υπάλληλοι μονοπωλιακών οργανισμών που εκτελούν εντολές για λογαριασμό των αφεντικών τους;

          Πως αλλιώς να εξηγήσεις γιατί δε φτάνουν οι εκλογές αλλά χρειάζεται ξεσηκωμός και ξερίζωμα αυτής της εξουσίας; Με τι λόγια να πεις πως τα μονοπώλια που κρατάνε στα χέρια τους τα κλειδιά της εξουσίας δεν πρόκειται να τα χαρίσουν σε κανέναν και για καμιά «δημοκρατία», αν δεν τους τα αρπάξει από τα χέρια ο λαός.

          Εκτός βέβαια αν διαλέξει κανείς τη δήθεν «απλή» γλώσσα των διάφορων άλλων  που μιλάνε όσο «απλά» και γενικόλογα χρειάζεται, για να μπερδέψουν τα πράγματα και να μην καταλάβει ο λαός το τι του ετοιμάζουν κι έτσι να βουλιάζει κάθε μέρα γλυκά σαν βάτραχος, μέσα στη ζεστή σούπα των ψεύτικων ελπίδων μέχρι να του βγει η ψυχή.

          Αυτά όμως είναι λόγια αυτών που μιλάνε με «ξύλινη γλώσσα». Των κομμουνιστών. Αυτών που η προπαγάνδα του συστήματος χρόνια τώρα, σας έλεγε ότι θα σας πάρουν τα σπίτια με το έτσι θέλω... Ας το ξανασκεφτούμε για άλλη μια φορά και ας αποφασίσουμε το βήμα μπροστά...

 

Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: