Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Στην ανακρίτρια ο εφοπλιστής Ρέστης -Συνελήφθη για υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Ενώπιον της ανακρίτριας, αρμόδιας για θέματα διαφθοράς, Ρέας Κατσίβελη, θα μεταχθεί εντός της ημέρας ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης, μετά το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του για υπόθεση υπεξαίρεσης.
Η κ. Κατσίβελη εξέδωσε το ένταλμα για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορούν ποσό 5,8 εκατ. ευρώ, που χορήγησε η τράπεζα FBBank προς εταιρείες συμφερόντων του κ.Ρέστη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της FBBank ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο πορίσματα της Τράπεζας Ελλάδας, καθώς και ένα από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ ερευνάται το ακριβές ύψος των επισφαλών δανειοδοτήσεων που φέρεται να είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως το πρωί ανδρες της ΕΛ.ΑΣ συνέλαβαν τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη καθώς είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του για ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση μέσω της τράπεζας FBB που ήταν ιδιοκτήτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr η αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση στην οικία του για να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν. Μετά τη σύλληψη του ο εφοπλιστής οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Το ποσό για το οποίο ελέγχεται ο κ. Ρέστης φέρεται να φτάνει τα 5,8 δισ. ευρώ, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι δύο εμπλεκόμενοι.
Η εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για 3 κακουργήματα, της υπεξαίρεσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Συνολικά την έρευνα έχει αναλάβει ο Προϊστάμενος της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησς Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες Π. Νικολούδης.


Πηγή: Στην ανακρίτρια ο εφοπλιστής Ρέστης -Συνελήφθη για υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/115960#ixzz2ZrrrPNeu

Δεν υπάρχουν σχόλια: