Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Για «φονική ταχύτητα» μιλούν τα ισπανικά ΜΜΕ

Την υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει το τρένο, «προκρίνει» ο ισπανικός τύπος ως το πιθανότερο αίτιο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στη Γαλικία με τους τουλάχιστον 69 νεκρούς και τους 143 τραυματίες.
«Η μεγάλη ταχύτητα σε μια στροφή, μια πιθανή αιτία του ατυχήματος», έγραψε η μεγάλη καθημερινή εφημερίδα της Ισπανίας, El Pais.

Επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην έρευνα, η εφημερίδα ανέφερε, ότι το τρένο κατά τη στιγμή του δυστυχήματος, διερχόταν μια στροφή έχοντας αναπτύξει ταχύτητα, 180 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ το σημείο είχε περιορισμό ταχύτητας, στα 80 χιλιόμετρα ανά ώρα.
«Αυτή ήταν μια πολύ-πολύ δύσκολη κλειστή στροφή. Για τον λόγο αυτό στο σημείο όπου το τρένο εκτροχιάστηκε, απαγορεύεται η ταχύτητα να είναι πάνω από 80 χιλιόμετρα ανά ώρα», πρόσθεσε η El Pais.
Ένας εκπρόσωπος της Renfe, της ισπανικής εταιρείας σιδηροδρόμων, είπε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. «Πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε τα αίτια του δυστυχήματος, θα ξέρουμε σύντομα την ταχύτητα όταν αναλύσουμε τα μαύρα κουτιά του τρένου», πρόσθεσε.
«Φονική ταχύτητα», έγραψε στον τίτλο της και η εφημερίδα El Mundo, αναφέροντας ότι το τρένο είχε αναπτύξει ταχύτητα 220 χιλιομέτρων την ώρα, σε ένα σημείο όπου η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα ήταν τα 80 χιλιόμετρα. «Η επιτάχυνση του τρένου είναι μία από τις κυρίαρχες εξηγήσεις για το δυστύχημα», έγραψε η εφημερίδα.
«Η πρώτη υπόθεση είναι, ότι η αιτία του δυστυχήματος βρίσκεται στην ταχύτητα» σχολίασε η La Voz de Galicia, η μεγαλύτερη περιφερειακή εφημερίδα της Γαλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: