Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Περί αεροδρομίων της Πάρου (διαβάστε και το τελευταίο)

Το πιθανό ενδεχόμενο, να υπάρξει νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οδήγησε σε τακτικές κινήσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί το μήκος του διαδρόμου από τα 2000 μέτρα στα 1400, χωρίς να μειωθεί όμως και η απαλλοτριωθείσα έκταση, ώστε να παραμείνει ανοιχτή η προοπτική της επέκτασής του.
Προσαρμόστηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και η προσπάθεια ξεκίνησε και πάλι για να παρθούν οι απαιτούμενες άδειες και να ωριμάσει ο φάκελος του έργου.
Αυτοί τη φορά οι πολέμιοι του αεροδρομίου, ανακάλυψαν τις πεταλούδες των Ψυχοπιανών.
Με έγγραφό τους στην στη Δ/νση περιβάλλοντος του υπουργείου Γεωργίας ζητούσαν να ερευνηθεί κατά πόσον ενοχλούνται οι πεταλούδες από το θόρυβο των αεροπλάνων. Αυτή η προκλητική ενέργεια, που για να την αντιμετωπίσεις χρειάζονταν γερά νεύρα, οδήγησε το Επαρχείο Πάρου στην απόφαση να αναθέσει την εκπόνηση μελέτης στο πανεπιστήμιο του Αιγαίου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ενοχλούνται οι πεταλούδες ή όχι, ώστε να παρθεί η σχετική άδεια από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Γεωργίας.
Μ΄αυτά και μ΄αυτά φτάσαμε στο καλοκαίρι του 2000 και στην επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην Πάρο και στη δήλωσή του ότι το αεροδρόμιο της Πάρου θα γίνει.
Από τη δήλωση εκείνη μέχρι σήμερα πέρασαν 13 ολόκληρα χρόνια χωρίς ακόμα η Πάρος να έχει αποκτήσει αεροδρόμιο, προς δόξαν της ελληνικής γραφειοκρατίας, που έχει αναγάγει σε επιστήμη την κωλυσιεργία, όταν πρόκειται για σημαντικά αναπτυξιακά έργα, ακυρώνοντας στην πράξη δεκάδες δηλώσεις πρωθυπουργών εξευτελίζοντάς τους.
Το έργο εδέησε επιτέλους να εκτελείται και ευχή όλων μας είναι να υπάρξει απρόσκοπτη χρηματοδότηση και να ολοκληρωθεί σύντομα.
Πόσο πιο απλά όμως θα ήταν όλα, αν οι συγκεκριμένοι κάτοικοι της περιοχής δεν είχαν παρασυρθεί και δεν είχαν υπογράψει εκείνη την προσφυγή.
Εδώ και χρόνια το νησί μας θα είχε αεροδρόμιο 2000 μέτρων, θα δέχονταν πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό και η οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα και την Πάρο δεν θα είχε στη ζωή μας τις επιπτώσεις που έχει σήμερα. Το νησί μας μπορεί και να είχε …απογειωθεί.
Πάροικος

Δεν υπάρχουν σχόλια: