Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Πως ήρθε η πυροσβεστική στην Πάρο και γιατί θα φύγει ο ΕΟΠΥΥ από το νησί

Η δημοτική αρχή της περιόδου 1995-1998 κατά τη διάρκεια της θητείας της δέχτηκε την επίσκεψη του τότε προϊσταμένου της Πυροσβεστικής υπηρεσίας του Νομού μας κ. Νίκου Χανιά.
Αντικείμενο εκείνης της συνάντησης ήταν η δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στην Πάρο. Ο προϊστάμενος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έθεσε μια και μοναδική προϋπόθεση για τη δημιουργία του.
Το κτήριο, που θα εγκατασταθεί το κλιμάκιο, να το διαθέσει ο Δήμος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε τον όρο και το κλιμάκιο ιδρύθηκε και λειτούργησε μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
Τα ευεργετικά αποτελέσματα από την παρουσία του πυροσβεστικού κλιμακίου στην Πάρο είναι δύσκολο να αμφισβητηθούν. Αν όμως κάποιος αμφιβάλλει, δεν έχει παρά να προστρέξει στα ημερολόγια του κλιμακίου για να πληροφορηθεί αλλά και να εντυπωσιασθεί από το έργο της πυροσβεστικής στην Πάρο.
Εκτός αυτού σχεδόν το σύνολο των υπαλλήλων που υπηρετεί στο κλιμάκιο είναι νέοι της Πάρου. Είναι παριανοί πυροσβέστες.
Ας έλθουμε τώρα και στον ΕΟΠΥΥ.
Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ( ΕΟΠΥ),  στο νομό μας έχει έδρα στην Ερμούπολη της Σύρου και παραρτήματα στην Νάξο την Άνδρο και τη Πάρο.
Συμπεριλαμβάνει τους ασφαλισμένους στον κλάδο υγείας  του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ, του ΟΠΑΔ, του Οίκου Ναύτου, του ΕΤΑΑ, του ΚΑΠ-ΔΕΗ, του ΤΑΥΤΕΚΩ, του ΕΤΑ-ΜΜΕ και οποιουδήποτε άλλου οργανισμού θα ενταχθεί στο μέλλον.
Για να παραμείνουν τα παραρτήματα στα τρία νησιά, ο ΕΟΠΥ ζητά τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και θέτει ως προϋπόθεση τη διάθεση κτηρίου για την εγκατάσταση του γραφείου του, δηλ. ένα χώρο γραφείου περίπου 50 τ.μ.
Στην Άνδρο και στη Νάξο, όπως μας πληροφόρησαν, ο χώρος αυτός έχει βρεθεί.
Το πρόβλημα υπάρχει μόνο στην Πάρο, κι αν δεν βρεθεί λύση, το γραφείο θα καταργηθεί και ο παριανός και ο αντιπαριώτης για να εξυπηρετηθεί θα πρέπει να επικοινωνεί ή και να μετακινείται στη Νάξο ή τη Σύρο.
Ο Δήμος δεν ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα του ΕΟΠΥ. Το ίδιο και η περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, που στεγάζει δικές της υπηρεσίες, στο κτήριο του πρώην επαρχείου.
Επειδή το γραφείο του ΕΟΠΥ θα παραμείνει στην Πάρο έως το Νοέμβριο το αργότερο, μέχρι τότε υπάρχει χρόνος για να επανεξεταστεί το αίτημα από τις τοπικές αρχές.
Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι χώρος θα μπορούσε να βρεθεί στο κτήριο του Δημητρακόπουλου, στην αγορά της Παροικιάς, ή στον όροφο πάνω από το ΚΑΠΗ που στεγάζει το επί πολλά χρόνια ανενεργό στούντιο της ΕΡΤ3.  Η δεκαετής ετεροβαρής για το Δήμο σύμβαση λήγει τον Αύγουστο και εκτός τούτου η ΕΡΤ3 έχει παύσει να υφίσταται.
Λύση στο πρόβλημα υπάρχει και ας μην δίνουμε επιχειρήματα στους εκτός Πάρου γραφειοκράτες και κρατούντες, που αφορμή θέλουν για να καταργούν δημόσιες υπηρεσίες στο νησί, τη στιγμή μάλιστα που η διπλανή μας Νάξος φροντίζει πάντοτε να αξιοποιεί την δική μας αδράνεια ή και τις αρνήσεις μας.
Πάροικος

Δεν υπάρχουν σχόλια: