Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Προς «Βενιζέλειο Ίδρυμα Πάρου»

Κυρίες και Κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου του «Βενιζέλειου» Ιδρύματος Πάρου.
 Δανείζομαι τον τίτλο από τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δηλώνει επί λέξει, για το υγειονομικό αεροπλάνο, που διαθέτει το ίδρυμά σας:
«…Αναφορικά με το υγειονομικό αεροσκάφος του Βενιζέλειου Ιδρύματος Πάρου, σας γνωρίζουμε ότι στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας δεν υφίσταται σχετικό αίτημα για τη χρηματοδότησή του ή την παραχώρησή του στο ΕΚΑΒ. Τυχόν αίτημα θα συνεκτιμηθεί τόσο από το Υπουργείο μας όσο και από το έχων την επιχειρησιακή εκμετάλλευση του συστήματος, όπως έχει προαναφερθεί, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας»
Προφανώς, αν λάβουμε υπόψη, ότι ένας υπουργός είναι κατά πάντα αξιόπιστος (και σε συνθήκες μάλιστα μεγίστης αξιοπιστίας της εν Ελλάδι πολιτικής), μας σερβίρατε εδώ στο νησί διάφορα μυθεύματα, ότι τάχα σε επαφές που είχατε με το εν λόγω Υπουργείο, επί αλήστου μνήμης Υπουργού Υγείας Λυκουρέντζου, αυτές είχαν ευνοϊκά αποτελέσματα.
Έτσι τουλάχιστον θα εκτιμούσε, ότι έχει συμβεί κάποιος  πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους πολλούς που διαβιούν στην Πάρο ή την επισκέπτονται συχνά. Καθότι, οι υπουργοί στις προηγμένες χώρες τους, ούτε ψεύδονται, ούτε αδιαφορούν για τους πολίτες τους, όταν μάλιστα πρόκειται για σοβαρότατα προβλήματα που αφορούν την προστασία της υγείας τους.
Εκτός όμως από την προαναφερθείσα ομάδα πολιτών, υπάρχουν και αρκετοί πολίτες της Πάρου και της Αντιπάρου, που παραμένουν πιστοί και θερμοί υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι αδυνατούν να δεχτούν ότι ο υπουργός τους «ψεύδεται».
Κατά συνέπεια είστε εκτεθειμένοι στα όμματα ικανού αριθμού πολιτών προηγμένων χωρών, αλλά και ομοφρόνων προς τον υπουργό συμπατριωτών μας.
 Εκτός εάν προσκομίσετε και δημοσιεύσετε σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν το αντίθετο.
Εμείς που γνωρίζουμε πολύ καλά τη σύνθεση του Διοικητικού σας Συμβουλίου, αλλά και το τι συμβαίνει, όταν αλλάζουν οι εν Ελλάδι υπουργοί, καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι τα όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει το Ίδρυμα είναι τα αληθή.
Το ανακύψαν πρόβλημα έχει σχέση με τον αποχωρήσαντα Υπουργό. Προφανώς ο ίδιος και το επιτελείο του εξαφάνισαν , μεταξύ άλλων και όλα τα σχετικά έγγραφα, με αποτέλεσμα οι συντάκτες της απάντησης προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιο και Μ. Γλέζο, να μην διαθέτουν τα απαιτούμενα στοιχεία που θα τους βοηθούσαν στην τεκμηρίωση του κειμένου τους. Εκτός εάν υπάρχει εισέτι πρόβλημα συντονισμού μεταξύ του νέου Υπουργού Υγείας και των υπηρεσιών του στη Βουλή.
Όπως και να έχει όμως, εσείς, ως Διοίκηση του Ιδρύματος θα πρέπει να ενημερώσετε τον Υπουργό για το ορθόν του τίτλου του Ιδρύματος και κυρίως να τον κατατοπίσετε το συντομότερο δυνατόν για το  πως έχει το πρόβλημα με το  υγειονομικό αεροπλάνο.
Γιατί διαφορετικά, το αεροπλάνο, που παραμένει καθηλωμένο στο έδαφος από το Σεπτέμβριο του 2012, προβλέπεται να παραμείνει στην ίδια θέση και πέραν του Σεπτεμβρίου του 2013.
Εκτός εάν αποφασίσετε ως διοίκηση, αγνοώντας την ελληνική γραφειοκρατία, να δώσετε εντολή να ξεκινήσει και πάλι τις πτήσεις εκπληρώνοντας το σκοπό για τον οποίο το αγοράσατε.
Δυστυχώς «αυτή είναι η Ελλάδα» κατά την ρήση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, που δεν μπόρεσε ούτε αυτός να την αλλάξει και η οποία, κατά Σεφέρη, μας  «πληγώνει» και εμείς θα προσθέσουμε τα  τελευταία χρόνια «θανάσιμα».
Με εκτίμηση προς όλους σας
Πάροικος

Δεν υπάρχουν σχόλια: