Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Προφυλακίστηκε ο Βίκτωρας Ρέστης

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν τον εφοπλιστή ως ύποπτο φυγής και υποστήριξαν ότι δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, ώστε να δείξει έμπρακτη μεταμέλεια - Το πρωί ο επιχειρηματίας είχε επιστρέψει το ποσό των 5,8 εκατ. ευρώ
Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ρέα Κατσιβέλη, ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε ενώπιον των ανακριτικών αρχών, μετά από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του η ανακρίτρια και επικύρωσε η εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Ράικου.
Οι κατηγορίες που τον έφεραν αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη αφορούν σε υπόθεση χορήγησης επισφαλούς δανείου, ύψους 5,8 εκατ. ευρώ, το οποίο κατά τις αρχές κατέληξε σε εταιρείες συμφερόντων του ιδίου και μελών της οικογένειάς του.
Ο Βίκτωρας Ρέστης, αν και επέστρεψε το ποσό των 5,8 ευρώ συν 400.000 ευρώ για τόκους και έξοδα στον εκκαθαριστή της τράπεζας FBB, εντούτοις ανακρίτρια και εισαγγελέας, έκριναν, μετά την απολογία του, ότι πρέπει να προφυλακιστεί.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασής τους, ο επιχειρηματίας ναι μεν μπορεί να επέστρεψε τα χρήματα, πλην όμως, με την απόφασή του αυτή δεν έδειξε έμπρακτη μεταμέλεια, καθώς δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.
Σύμφωνα ακόμα με την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο επιχειρηματίας κρίθηκε ύποπτος φυγής, καθώς ως κάτοχος δεκάδων εξωχώριων εταιρειών, έχει τη δυνατότητα να διαφύγει στο εξωτερικό.
Μετά την απολογία του, ο Βίκτωρας Ρέστης οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, δίχως να κάνει δήλωση ούτε ο ίδιος ούτε οι δικηγόροι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: