Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Η Χρυσή Αυγή θέλει να αναλάβει σχολικός φύλακας

Την απόλυση των σχολικών φυλάκων, στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου, σπεύδει να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά η Χρυσή Αυγή, εξαγγέλλοντας το δικό της πρόγραμμα «φύλαξης σχολείων» από την αρχή της σχολικής χρονιάς.Το σχέδιο περιλαμβάνει διοργάνωση περιπολιών από ομάδες μελών του κόμματος, σε πρώτη φάση σε 150 σχολεία της Αθήνας, και στη συνέχεια στην επαρχία. «Αφού η κυβέρνηση διώχνει τους σχολικούς φύλακες, θα φρουρούμε εμείς τα σχολεία», δηλώνουν από τη Χρυσή Αυγή, με ένα σχέδιο που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
Οπως υποστηρίζει στο «ΘΕΜΑ» ο τομεάρχης Εθνικής Παιδείας του κόμματος, βουλευτής Μαγνησίας κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος, μοναδικός στόχος της νέας «ακτιβιστικής» δράσης της Χρυσής Αυγής είναι η προστασία των σχολείων της Αθήνας από κακοποιούς που θα θελήσουν να τα λεηλατήσουν. «Εμείς δεν θα επιτρέψουμε τη λεηλασία των σχολείων μας και δεν πρόκειται να αφήσουμε εμπόρους ναρκωτικών να αλωνίζουν έξω από αυτά», δήλωσε.

«Εθελοντές» ή εταιρείες σεκιούριτι

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια του γενικού γραμματέα του ακροδεξιού κόμματος κ. Νίκου Μιχαλολιάκου βρίσκεται ήδη ολόκληρο το σχέδιο των συνεργατών του για τον τρόπο υλοποίησης της συγκεκριμένης «ακτιβιστικής» δράσης.


Στα κεντρικά του κόμματος στη λεωφόρο Κατεχάκη επεξεργάζονται το πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει περιπολίες από εθελοντές-μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από σχολικές μονάδες, συνεργασία του κόμματος με εταιρείες σεκιούριτι ή με απολυόμενους σχολικούς φύλακες που θα μπορούσαν να αναλάβουν τη φύλαξη των συγκεκριμένων χώρων.

Παράλληλα νομικοί σύμβουλοι του κ. Μιχαλολιάκου μελετούν τη δυνατότητα που δίνει πλέον ο νόμος στους απολυόμενους σχολικούς φύλακες να συστήνουν κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προς παροχή υπηρεσιών σχετικών με τη φύλαξη σχολικών κτιρίων.

«Η νομοθεσία δεν επιτρέπει στα κόμματα να λειτουργούν εταιρείες, ακόμη και αν είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ετσι, σκεφτόμαστε να συνεργαστούμε με εταιρείες σεκιούριτι ή με απολυόμενους σχολικούς φύλακες προκειμένου να καλύψουμε τα έξοδά τους για τη φύλαξη των σχολείων. Μην ξεχνάτε ότι το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνουμε το διαθέτουμε για κοινωνικές δράσεις. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό ενισχύουμε πολύτεκνους άνεργους που έχουν ανάγκη να εργαστούν», επισήμανε ο κ. Ηλιόπουλος.

Η πρόθεση της Χρυσής Αυγής, να καλύψει το κενό που δημιουργείται στη φύλαξη των σχολικών συγκροτημάτων, προκαλεί ήδη πονοκέφαλο στο υπουργείο Παιδείας. Ο υπουργός, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, εξέφρασε ευθέως την ανησυχία του να εκμεταλλευτούν «ακραία στοιχεία» την κατάσταση που θα δημιουργήσει η ένταξη των σχολικών φυλάκων στο πρόγραμμα κινητικότητας και απολύσεων. «Για τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι δεν ανήκουν στο υπουργείο Παιδείας, βεβαίως υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Σας μιλάω από τον δικό μου τομέα ευθύνης και σας λέω ευθαρσώς και ειλικρινά ότι υπάρχει μια ανησυχία. Αυτή η ανησυχία έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα σχολεία πρέπει να προφυλάσσονται διότι πάντοτε γνωρίζετε ότι καραδοκούν τα ακραία στοιχεία, τα οποία θέλουν να διεισδύσουν στις σχολικές μονάδες», δήλωσε με νόημα από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου.

Και στο βάθος... Δήμος Αθηναίων

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως το ενδιαφέρον της Χρυσής Αυγής για τη φύλαξη των σχολικών μονάδων της πρωτεύουσας σχετίζεται κυρίως με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές στην Αθήνα, όπου ο εκλεκτός της βουλευτής Αττικής κ. Ηλίας Κασιδιάρης φιλοδοξεί να αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη της εκλογικής αναμέτρησης. Το κέντρο της πρωτεύουσας θεωρείται ένα από τα κάστρα της Χρυσής Αυγής, η οποία πριν από τις εκλογές του 2012 είχε κάνει αισθητή την παρουσία της σε υποβαθμισμένες περιοχές του. Παρουσία που εκδηλώθηκε με περιπολίες μελών της, τα οποία ωστόσο πολλές φορές κατηγορήθηκαν για ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών. Μπορεί τότε τα «Προσκοπάκια της Χρυσής Αυγής» να έγιναν ανέκδοτο, στην κάλπη, όμως, αποτυπώθηκε η δυναμική του ακροδεξιού κόμματος στις συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας. Την ίδια ακριβώς τακτική θέλει να ακολουθήσει η Χρυσή Αυγή και στην περίπτωση φύλαξης μεγάλων σχολικών μονάδων της Αθήνας, όπως η Γκράβα, τα Πατήσια κ.ά., ευελπιστώντας σε πολιτικά οφέλη στην κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: