Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Και πάλι για το Εμπορικό Λιμάνι.



Πάρος, 03/06/2013.

Απάντηση στον Δήμαρχο Πάρου και στην Ανακοίνωση της Ενιαίας Ενότητας.
Καταρχήν θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Πάρου Χρήστο Βλαχογιάννη για την άμεση απάντηση του στο δελτίο Τύπου της Κίνησης Ενεργών Πολιτών της 31/05/2013. Θα προτιμούσαμε βέβαια μια δικιά του απάντηση, αντί της κοινοποίησης της ανακοίνωσης της «Ενιαίας Ενότητας». Είναι σαφές επίσης ότι δεν χρειάζονταν να μας ζητήσει να δημοσιεύσουμε την ανακοίνωση της παράταξης του, γιατί για μας είναι αυτονόητο ότι από την στιγμή που το θέμα της ανακοίνωσης  μας αφορούσε, θα τη δημοσιεύαμε από μόνοι μας.
Μερικές Παρατηρήσεις στα γραφόμενα της «Ενιαίας Ενότητας».
1/. Πρώτο και σημαντικό :Το Δελτίο Τύπου που σας στείλαμε (31/05), ήταν της ΚΕΠΠ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου Αντιπάρου που γράφετε.
Παρακαλούμε μην συγχέετε τους φορείς. Μάθετε να ξεχωρίζετε τις κομματικές οργανώσεις από τις Δημοτικές Παρατάξεις. (εκτός αν αυτή η σύγχυση αποτελεί για σας, εσκεμμένη πολιτική επιλογή, για άλλους λόγους και σκοπιμότητες).
2/. Απαντάτε σε μας, προσπαθώντας να μας ταυτίσετε με τις ανακοινώσεις Δραγάτη, παρόλο που είναι σε όλους πασίγνωστο ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Στο Δελτίο Τύπου της ΚΕΠΠ δεν υπάρχει καμιά αναφορά για το θέμα της Αλλαγής της Κανονιστικής για τις φορτοεκφορτώσεις, που να σας κατηγορεί για σύμπλευση με τους οπαδούς της τροποποίησης. Επίσης είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΚΕΠΠ Σωτήρης Καστρουνής, στο θέμα αυτό, έχει εκφράσει δημόσια την θέση της Παράταξης μας  ενάντια στη Τροποποίηση της Κανονιστικής. Μπαίνει το ερώτημα λοιπόν γιατί αυτή η διαστρέβλωση; Τυχαίο ή εσκεμμένο γεγονός;
3/. Στην Ουσία του θέματος.
Στο Υ.Γ. της Ανακοίνωσης σας, γράφετε επί λέξει, (χωρίς όμως και να παραθέτετε και τα σχετικά έγγραφα, όπως το ΦΕΚ που αναφέρεστε),
«2)  Το μεσοδιάστημα που μεσολάβησε (από το Νοέμβριο του 2011 έως σήμερα) υπήρξαν νομικά κωλύματα, εξαιτίας της σύστασης της "Ανεξάρτητης Ενιαίας Αρχής Ελέγχου των Μελετών". Η συγκεκριμένη νεοσύστατη "Αρχή" απαιτούσε να ελέγξει τη σύμβαση ανάθεσης, προτού αυτή υπογραφεί και ανατεθεί στην "ECOS  Μελετητική ΑΕ". Τα συγκεκριμένα νομικά κωλύματα ξεπεράστηκαν με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, η οποία ολοκληρώθηκε και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ μόλις πριν από λίγες ημέρες!»
Εμείς αναρωτιόμαστε, τι ήταν αυτά τα  νομικά κωλύματα, που χρειάστηκαν κοντά 2 χρόνια για να ξεπεραστούν; Είναι κακό η Ανεξάρτητη Αρχή να θέλει να ελέγξει μία ανάθεση; Μήπως τα δημιούργησε η απευθείας ανάθεση της μελέτης χωρίς διαγωνισμό; Μήπως ο Δημόσιος Διαγωνισμός εκτός από διαφανής, θα ήταν και ταχύτερος και δεν θα είχαμε χάσει αυτά τα κοντά δύο χρόνια;

Στο Δ.Τ της ΚΕΠΠ αναφερόμαστε ότι  η Δημοτική Αρχή στο μεσοδιάστημα αυτό δεν έκανε τίποτα για να παρακολουθήσει το έργο, και απάντηση δεν παίρνουμε γιατί η επίκληση του εξωγενούς Νομικού Κωλύματος δεν αποτελεί απάντηση. « Έργα και πράξεις» που λέτε και σεις.

Βέβαια απάντηση για το αν στο μεσοδιάστημα έχουν παρθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις και γνωμοδοτήσεις για την προώθηση της μελέτης, δεν υπάρχει. Και οι πέτρες ξέρουν ότι αυτές είναι που απαιτούν τον περισσότερο χρόνο, και μπορούν να στείλουν ένα έργο στις καλένδες. Η ανακοίνωση σας αυτό το ξεπερνάει  δια της σιωπής.

Δεν πήραμε απάντηση επίσης και στο θέμα του στυλ της αρχικής τοποθέτησης σας, που γράφαμε ότι: «Η ανακοίνωση της «Ενιαίας Ενότητας» βέβαια είναι γραμμένη με τέτοιο τρόπο που ο πολίτης να καταλαβαίνει ότι σε λίγους μήνες το έργο ξεκινάει.» Όλοι βέβαια  καταλαβαίνουν ότι αυτό αποτελεί μια τεράστια απάτη. Προσθέτουμε τώρα: Έστω ότι τώρα γίνεται η ανάθεση, τελειώνει το πρώτο στάδιο, παίρνονται οι εγκρίσεις που είναι απαραίτητες για να προχωρήσει το δεύτερο στάδιο (όπως αναφέρει η ECOS Μελετητική), τελειώνει και το δεύτερο στάδιο, απομένει η τελική και οριστική μελέτη, που πότε θα γίνει; Μετά βέβαια απαιτείται και η εξεύρεση της χρηματοδότησης (Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ή Εθνικοί Πόροι), και οι διαδικασίες δημοπράτησης. ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ «Ζήσε Μάη μου να φας Τριφύλλι».

Σίγουρα ισχύει το «Εμείς δεν βιαζόμαστε...» που γράφετε στο τέλος της απάντησης σας. Τι κι αν περάσουν κι άλλα χρόνια για να μπορέσει να υλοποιηθεί (;;;) τελικά το  έργο; Εσείς  θέλετε να προωθήσετε τη προπαγάνδα σας, και ενδεχόμενα να την  εκμεταλλευτείτε ….. Μη λησμονάτε όμως ότι οι Παριανοί Πολίτες έχουν πια τη δυνατότητα να ξεχωρίζουν την εικονική πραγματικότητα από αυτό που βλέπουν μπροστά τους.
Και για να τελειώνουμε: Δεν εκτιθέμαστε εμείς όπως γράφετε, αλλά εσείς που συνεχίζετε την καμπάνια παραπληροφόρησης. Εμείς περιγράφουμε τα γεγονότα και τις καταστάσεις: Το Μαύρο  δεν γίνεται Άσπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: