Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Το ιστορικό μιας αδελφοποίησης

Το 2001 η τότε δημοτική αρχή, πληροφορήθηκε, ότι  Γενικός Διευθυντής του ΝΙΜΤΣ  ήταν ο υποστράτηγος Θεόδωρος Χ. Τσοχαλής, που είχε μακρινή σχέση με την Πάρο. Πρόκειται για πνευματικό άνθρωπο, με συγγραφικό έργο και με ευαισθησία που δε συναντάς εύκολα σε στρατιωτικό.
Του ζητήθηκε συνάντηση με την τότε δημοτική αρχή. Ανταποκρίθηκε αμέσως και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, στο νοσοκομείο.
Όταν του υποβλήθηκε το αίτημα της αδελφοποίησης του νοσοκομείου με το Κέντρο Υγείας της Πάρου, η απάντησή του ήταν άμεση και θετική.
Συμφωνήθηκε να προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να του σταλεί, ώστε να έχει τη δυνατότητα να εισηγηθεί την ικανοποίηση του αιτήματος στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε τη σχετική απόφαση , του εστάλη αμέσως και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΙΜΤΣ πήρε ομόφωνη απόφαση αδελφοποίησης με το Κέντρο Υγείας.
Αυτό έγινε το Γενάρη του 2002.
Η δημοτική αρχή γνωστοποίησε τα σχετικά έγγραφα στη Διοίκηση του Κέντρου Υγείας για να ξεκινήσει  η υλοποίηση της απόφασης, που προέβλεπε αρχικά την αποστολή για νοσηλεία κάθε έκτακτου περιστατικού  στο ΝΙΜΤΣ, έπειτα από έγκριση του Γενικού Διευθυντή.
Αυτή η πρώτη απόφαση του νοσοκομείου από μόνη της ήταν πολύ σημαντική, αφού γνωρίζουμε τι συνέβαινε τότε και τι συμβαίνει και τώρα  με τα νοσοκομεία όταν εφημερεύουν.
Εκτός αυτού το ΝΙΜΤΣ θα δέχονταν γιατρούς του Κέντρου Υγείας για ολιγοήμερη επιστημονική εκπαίδευση, που και αυτό ήταν πολύ σημαντικό, αφού οι γιατροί μας θα ανέπτυσσαν  συν τοις άλλοις και καλές σχέσεις με τους γιατρούς  του νοσοκομείου.
Όπως προφορικά είχε τονίσει ο κ. Τσοχαλής, αργότερα θα έστελνε περιοδικά και ειδικευμένους  γιατρούς του ΝΙΜΤΣ στην Πάρο για να εξετάζουν ασθενείς στο νησί με ειδικότητες που δεν διέθετε το Κέντρο Υγείας.
Από όλα τα παραπάνω δεν πραγματοποιήθηκε τίποτε απολύτως.  Και όχι βέβαια με ευθύνη του ΝΙΜΤΣ.
Πρόθεσή μου δεν είναι να επιρρίψω ευθύνες  για μια σημαντική ενέργεια, που θα είχε βοηθήσει κάθε παριανό, όταν αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του.
Πρόθεσή μου είναι να καταδικάσω την απαράδεκτη νοοτροπία που μας διακατέχει και που το μόνο που καταφέρνει, συχνά, είναι να ακυρώνει προσπάθειες, που βελτιώνουν τη ζωή μας στο νησί.
Τώρα που τα πράγματα δυσκόλεψαν ανυπόφορα και στο χώρο της υγείας, η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας, που εντός των ημερών αναλαμβάνει καθήκοντα, ας  το έχει υπόψη της και ας προσπαθήσει να επαναφέρει στην επικαιρότητα το θέμα.
Μια καλά προετοιμασμένη συνάντηση με τον τωρινό Γενικό Διευθυντή του νοσοκομείου, ίσως να έχει αποτέλεσμα, έστω και μετά ... μια δεκαετία.
Πάροικος
Το έγγραφο της αδελφοποίησης


Δεν υπάρχουν σχόλια: