Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΔΕΥΑΠ: Να υπάρξει εργασιακή ειρήνη

Η ΔΕΥΑΠ δεν δημιουργήθηκε για να υπάρξουν θέσεις εργασίας ή για να έχουμε άλλο ένα διοικητικό συμβούλιο δημοτικής επιχείρησης.
Προέκυψε, ως αναγκαιότητα, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ύδρευσης και της αποχέτευσης σε ολόκληρο το νησί μετά την κατάργηση των κοινοτήτων.
Το έργο που έχει επιτελέσει μέχρι τώρα είναι σημαντικό και οφείλεται και στους εργαζόμενους και στις κατά καιρούς διοικήσεις.
Οι όποιες διαφορές προέκυψαν, σε οικονομικά θέματα μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης, έχουν σχέση κυρίως με την αδυναμία του κράτους να δώσεις άμεσες και καθαρές λύσεις.
Να εκφράσουμε την ευχή, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού  συμβουλίου της επιχείρησης ,ότι θα υπάρξει εργασιακή ειρήνη, γιατί, τα προβλήματα που η επιχείρηση έχει να αντιμετωπίσει μέσα στο καλοκαίρι, είναι πολλά, κυρίως στον τομέα της ύδρευσης.
Μπορεί κανείς να αναλογιστεί, τι θα συμβεί εάν η Παροικιά μείνει χωρίς νερό μερικά 24ωρα;
Και ας μην θεωρηθεί ότι υπερβάλλουμε. Για φέτος πρώτη ύλη υπάρχει, δηλ. το νερό της Πάρου είναι αρκετό, εάν το διαχειριστούμε με σύνεση.
Ας γνωρίζουν όμως οι κάτοικοι της Παροικιάς, ότι το νερό που φτάνει στις δεξαμενές της, δεν θα είναι αρκετό για να καλύψει τη ζήτηση, όταν το νησί θα βρίσκεται στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.
Αιτία; Ο κεντρικός αγωγός μεταφοράς νερού που είναι φραγμένος , με αποτέλεσμα οι ποσότητες που στέλνουν οι γεωτρήσεις  στις δεξαμενές της Παροικιάς  να μην επαρκούν για τις ανάγκες της.
Γνωρίζουν οι κάτοικοι της Παροικιάς, ότι, αν δε λυθεί το πρόβλημα, θα πρέπει να μεταφέρεται νερό στις δεξαμενές με βυτία σε 24ωρη βάση, χωρίς αυτό να μπορεί να δώσει ικανοποιητική λύση;
Γνωρίζουν οι κάτοικοι της Παροικιάς, ότι η αφαλάτωση, που θα έδινε λύση, σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν πρόκειται να λειτουργήσει ούτε αυτό το καλοκαίρι , χωρίς να ευθύνεται η ΔΕΥΑΠ;
Και βέβαια στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί το απρόβλεπτο, όταν έχεις να κάνεις με παλιά προβληματικά δίκτυα, με γεωτρήσεις που χαμηλώνουν οι στάθμες τους, με αντλιοστάσια αποχέτευσης που δημιουργούν προβλήματα λόγω κακής κατασκευής.
Η διοίκηση της επιχείρησης ,αλλά και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οφείλουν να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους της Πάρου για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο για τις μισθολογικές τους διαφορές και τις όποιες άλλες αντιθέσεις τους.  Η ΔΕΥΑΠ υπάρχει και λειτουργεί για συγκεκριμένο έργο και εκεί πρωτίστως δίνει εξετάσεις και κρίνεται.
Όταν τα μνημόνια καταστρέφουν καθημερινά τη χώρα, έχοντας δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και στην τοπική μας κοινωνία, αν δεν μπορέσουμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας, η ζωή μας θα γίνεται καθημερινά όλο και δυσκολότερη. Εργασιακή ειρήνη, λοιπόν στη ΔΕΥΑΠ με αμοιβαίες υποχωρήσεις από όλους και δουλειά για να βγει κι αυτό το καλοκαίρι χωρίς σοβαρά προβλήματα.
Πάροικος

Δεν υπάρχουν σχόλια: