Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Η φασίζουσα δημοσιογραφία

Χαρακτηριστικό της φασίζουσας δημοσιογραφίας είναι τα ψεύδη και η λάσπη σε περιτύλιγμα ευφάνταστων σεναρίων, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Λειτουργεί σχεδόν πάντοτε σε διατεταγμένη υπηρεσία και αναλαμβάνει τη βρώμικη δουλειά να διαστρεβλώνει τα πάντα σε κείμενα που εμφανίζουν αληθοφάνεια.
Τέτοιο είναι το κείμενο του δημοσιογράφου Δ.Μ.Μ. που δημοσιεύει σήμερα στο επαγγελματικό του site.
Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε κάποιες απαντήσεις επειδή οι νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με το διαδίκτυο, ίσως να μην γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.
Πριν όμως ασχοληθούμε με παρελθόντα γεγονότα, θα ασχοληθούμε με τα παρόντα και όσα γράψαμε για τον κ. Αντιπαριώτη. Ιδού λοιπόν τι γράψαμε:
«Εμείς που δεν γνωρίζουμε τον κ. Αντιπαριώτη και τα προσόντα που διαθέτει για να διοικήσει μια τόσο νευραλγική επιχείρηση, ας μας επιτραπεί να του συστήσουμε :
1ον να ενημερωθεί επαρκώς για το νομικό πλαίσιο που διέπει την επιχείρηση.
2ον Να επουλώσει τα εργασιακά τραύματα και να αποκαταστήσει τις σχέσεις ανάμεσα στη διοίκηση και τους εργαζόμενους και
3ον Να αποκτήσει προσωπική εικόνα για τα προβλήματα κυρίως της ύδρευσης , αλλά και της αποχέτευσης (και όχι μέσω τρίτων) και να καταπιαστεί αμέσως με τα προβλήματα των αγωγών που προμηθεύουν με νερό την Παροικιά.
Ας έχει υπόψη του ότι, εάν η στάθμη της δεξαμενής της Παροικιάς πέσει χαμηλά την περίοδο της τουριστικής αιχμής, δεν θα μπορέσει να την ξαναγεμίσει, με αποτέλεσμα να δεινοπαθήσουν αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας του νησιού.
Ευχή μας να επιτύχει στο έργο του και η καρέκλα των 380 volt που αποφάσισε να καθίσει, ας φροντίσει να είναι γειωμένη».
Που είδε ο, εκτός των άλλων, παραμυθάς, δημοσιογράφος ότι χτυπάμε τον κ. Αντιπαριώτη;
Όσον αφορά για το πρόβλημα της ύδρευσης, γράψαμε ότι κάποιες περιοχές της Παροικιάς είχαν πρόβλημα υδροδότησης, το τριήμερο που μας πέρασε, που οφείλεται σε φραξίματα του κεντρικού αγωγού και καλούσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο να ασχοληθεί με το θέμα, γιατί, αν ενταθεί το πρόβλημα, την περίοδο της τουριστικής αιχμής, θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία της Παροικιάς.
Που βλέπει ο Δ.Μ.Μ. ότι χτυπάμε τη ΔΕΥΑΠ;
Το «κακό χθες» που δημιούργησε τη ΔΕΥΑΠ, την οποία υποστηρίζει ο Δ.Μ.Μ. και καλά κάνει, είναι φυσικό να ενδιαφέρεται για την πορεία της και να κάνει προτάσεις για την καλύτερη λειτουργίας της, χωρίς να ασκεί κακόβουλη κριτική.
(συνεχίζεται)
Πάροικος

Δεν υπάρχουν σχόλια: